|
Arabiata Soslu Makarna |
|
Lezzet İşçisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 50 Şehir: Malatya-Darende |
Kısa URL: https://ml.md/lc13378
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2007
14,857 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 paket penne makarna (kalem makarna)
2 dolu çorba kaşığı tereyağı
5 adet orta boy domates
1 adet küçük kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı acı ketçap
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı rende kaşar
Yapılışı:
Tencereye tereyağı konur, eriyince çok ince kıyılmış soğan atılır. Soğan sararınca rendelenmiş domates, ketçap, pul biber, dövülmüş sarımsak ve tuz ilave edilir. Domates salça gibi olana kadar pişirilir. En son kıyılmış maydanoz eklenir, ateşten alınır. Haşlanmış makarna sosla karıştırılır. Servis sırasında üzerine rende kaşar serpilir.
|
Penne Arabiata (İtalyan Makarnası) |
|
gülay çarıkçı
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc24568
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2008
41,971 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 paket kalem makarna (penne makarna)
2 lt. su (8 bardak)
Tuz
ARABIATA SOSU ICIN
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
4 adet domates
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı acısso
Tuz
4 çorba kaşığı parmesan peyniri ya da rendelenmiş kaşar peyniri
Kalem makarnaları 2 lt kaynatılmış suda 8 dakika haşlayıp süzün. (Eğer makarnayı İtalyan usûlü "al dente-dişe gelen" tarzda seviyorsanız 8 dakika, daha yumuşak seviyorsanız 10-12 dakika haşlamalısınız).
Tereyağını eritip, ince ince doğradığınız soğanları pembeleştirin. Soyularak küp doğranmış domatesleri ilave ederek 5 dakika soteleyin. Ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, pul biber, acısso ve tuzu ilave edin.
Haşlanmış makarnaları sosa ilave ederek çevirin. Üzerine parmesan peyniri ya da rendelenmiş eski kaşar peyniri serpiştirerek servis edin.
|
Arrabbiata Soslu Makarna |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114061
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2016
1,914 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
Yeterince kaynar su
1 tuatam tuz
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı hazır acılı sos
1 avuç parmesan
1 adet kuru soğan
Makarnayı suya koyup tuz ile haşlayın. Daha sonra makarnayı haşladığınız sudan bir kenara ayırın ve makarnaları süzün. Sosu hazırlamak için soğanları ve sarımsakları doğrayın. Daha sonra kavurmaya başlayın ve domatesleri acı sosu salçaları ve makarna suyundan ekleyip pişene kadar karıştırın. Daha sonra sosa pul biberi ilave edin ve makarnayı haşladığınız sudan ilave edin. Sonrasında makarnayı erimiş kızmış margarinde biraz ısıtın ve üzerine sosu dökün. Sosun üzerine permesan peyniri rendeleyin.
|
Arabiata Soslu Makarna |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157422
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2021
511 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket penne makarna
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Sosu İçin:
5 adet büyük boy domates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kurutulmuş chili biberi
10 adet fesleğen yaprağı
1 adet küp şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
2 çay kaşığı tuz
Domatesleri iyice yıkayın ve rendeleyin.
Soğanlarınızı da aynı boyutlarda minik minik doğrayın.
Sarımsakları hafifçe ezin ve doğrayın.
Kurutulmuş chili biberini sıcak suyun içinde bir miktar bekleterek, yumuşamasını sağlayın.
Hafifçe yumuşayan biberi minik boyutlarda doğrayın.
Fesleğenleri de ince ince kıyın.
Bu sırada tencerenin içerisine su ilave edin.
Su kaynayınca yağ, tuz ve makarnayı ekleyin.
Makarna pişerken bu sırada sosunuzu hazırlamaya başlayın.
Sos tenceresinin içerisine zeytinyağı ve soğanları alarak, kavurmaya başlayın.
Ardından sarımsakları ve biberi ilave edin.
Bu sırada küp şekeri de ekleyin.
Şeker eridiğinde domatesleri ekleyin.
Sosunuzun kıvam almaya başladığında son olarak fesleğenlerini ekleyin.
Kıvamını dilediğiniz gibi pişirdiğiniz makarnayı süzün.
Ara sıra karıştırarak bekletin.
Sosunuzun içerisine baharatları ve tuzu ekleyin.
Ocaktan alın.
Bir tencerenin içerisine makarna ve sosu ekleyin.
İyice karıştırın.
Sıcak sıcak servis edin.
|
Arrabbıata Soslu Makarna |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163695
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2022
309 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna (kalem, burgu veya boncuk makarna)
Arrabbiata sos için:
1 adet soğan
4 diş sarımsak, 1 adet acı kırmızıbiber
6 çorba kaşığı + 2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
6 adet domates
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay bardağı kıyılmış taze fesleğen veya 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 adet kırmızı biber, tuz, karabiber
Üzerine:
2-3 dilim parmesan peyniri
1 adet kurutulmuş kırmızı biber
1 dal biberiye, fesleğen veya reyhan
Makarnayı kaynar tuzlu suda 8 dakika haşlayıp, süzün ve kenara alın. Arrabbiata sos için doğranmış soğan, sarımsak ve acı biberi 4 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Sirke ve küp doğranmış domates ilave edip soteleyin. Tozşeker, tuz, karabiber serpip, 30 dakika pişirin. Ayrı bir yerde halka doğranmış kırmızı biberi kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Daha sonra sosa ilave edip harmanlayın. Ocağa oturtup, içine makarna ilave edin ve 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Servis tabağına alıp, üzerine parmesan peyniri ve kurutulmuş biber yerleştirin. Biberiye serpip, reyhanla süsleyerek servis yapın.
|
|