|
|
Araka (Bartın) |
|
buz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.03.2016
Mesajlar: 36 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc115433
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2016
2,536 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bartın İl Kürtür Turizm Müdürlüğü
500 gr. Araka
100 gr. Kuru Soğan Küp doğranmış
60 gr. Taze Kırmızı biber Doğranmış
50 gr. Havuç Yuvarlak Dilimlenmiş
30 gr. Domates Salçası
30 gr. Ayçiçek Yağı
5 gr. Tuz
300 gr. Su
Arakaların kılçıklarını ayıklayınız. Tencereye sıvı yağ koyarak soğan, havuç ve kırmızı biberi kavurunuz. Salça ilave edip kavrulma işlemine devam ediniz. Bezelyeleri eklenip suyu koyunuz. Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde oluşan köpükleri alınız. Tuz ekleyiniz. 15 dakika sonra ocaktan alınıp servis edebilirsiniz.
|
|
Araka (Bartın) Tarifleri Bartın Yemekleri
|
|