Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Konular > Arap Mutfağı (2 adet - 100,559 defa bakıldı)

Arap Mutfağı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Arap Mutfağı

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc45433
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2009
4,076 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.herkessofraya.com

Tavuk, kuzu, dana ve deve etleri yoğun olarak kullanılmaktadır. Etlere eşlik eden yoğurt ve labne gibi süt ürünleri yemeği tamamlamaktadır. Pilavlar bu mutfağın olmazsa olmazlarıdır.
Yoğurt, beyaz peynir, krema ve tereyağı oldukça sık tüketilen süt ürünleridir.
Susam, safran, nane, kekik, sumak, sarımsak, tarçın, kimyon gibi baharatlar sıklıkla kullanılır.
Pirinç ve bulgur en çok kullanılan tahıllardır. Buğday ise ekmek yapımında kullanılır.
Labne: Oldukça koyu, süzme yoğurt ile peynir arasında bir kıvama sahip süt ürünü.
Kahvaltılar çabucak hazırlanan hamur işleri ve çay ile geçirilir. Labne; zeytin, zeytinyağı ve nane eşliğinde sunulur. Kahvaltılarda çay ve kahve tüketilir. Daha zengin kahvaltılarda zeytinyağı, sarımsak ve limon eşliğinde sunulan bir çeşit fava da bulunmaktadır.
Öğle yemekleri günün en zengin öğünüdür. Genellikle salata eşliğinde sunulan et yemekleri ana öğünü oluşturur. Ana tabağın yanında ekmek, pirinç ya da bulgur pilavı, pişmiş ve çiğ sebzelerden oluşan salatalar sunulur. Yemeklerde içecek kullanılmaz.
Akşam yemekleri genellikle hafif atıştırmalıklarla geçiştirilir. Günün en en önemsiz öğünüdür. Bu öğün hafif yemekler, birkaç salata veya meyveler eşliğinde yapılır.
Zatar: 30’dan fazla kuruyemiş ve baharatın ince ince çekilmesiyle elde edilen bir çeşit aperatiftir. Zeytinyağı ve sıcak ekmek eşliğinde servis edilir.
Marak: Domates sosu ile birlikte pişirilen çeşitli sebze ve etlerin pirinç pilavıyla karıştırılması sonucu elde edilen yaygın bir yemek türü.
Sık kullanılan baharatlardan biri olan tarçın hem et yemeklerinde hem de tatlılarda kullanılır. Safran ise hemen hemen tüm yemeklerde lezzet artırıcı olarak kullanılmaktadır. Yer fıstığı, badem, kabuklu fıstık, leblebi, fındık gibi bir çok kuruyemiş türü de salatalardan tatlılara kadar geniş bir kullanım alanı bulmuştur.
Mujadara: Haşlanmış pirinç ve mercimek ile yapılan bir çeşit pilav. Bolca karamelize soğan, kimyon ve tarçın eşliğinde servis edilir.


Arap Mutfağı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36512
Gönderme Tarihi: 16.May.2009
3,737 defa indirildi / yazdırıldı




Halim Dağ

Orta Doğu (yoğun olarak Arap yarımadasında) ve Kuzey Afrika’da yaşayan ve birbirinden farklı ülkelerde yaşayan Arap halkları 15 ve 16. yüzyıldan itibaren Osmanlı İmparatorluğunun egemenliği altına girmişlerdir. Bugünkü Türkiye’nin güney sınırları Arap dünyasının iki devletiyle komşudur. Türkiye’nin bazı illerinde de Arap toplulukları yaşamaktadır. Yoğun bir kültürel alışveriş hem komşuluk hem de iç içe yaşamaktan kaynaklanmaktadır ve din birliği bu ilişkileri kuvvetlendirmektedir.
Homojen bir Arap mutfağından bahsetmek mümkün değildir. Ancak ülkelere göre değişiklikler gösteren, bazı ortak noktaları bünyesinde barındıran zengin bir Arap mutfağından da burada söz etmek gerekir. Daha çok et ve tahıl ürünlerine dayalı malzemelerle oluşturulan ve çeşit bakımından hayli zengin bir mutfak kültürü bulunmaktadır. Et çeşitleri daha çok küçük baş hayvanlardan temin edilir. Zaman zaman deve ve ceylan gibi hayvanların etlerinden de yararlanılır. Etin pişirilmesi daima ateşle direkt temas ettirilerek yapılır. Ateşle temas eden ette bakteri üreme ihtimali, tencerede pişirilen ete göre daha azdır. Ve bu yöntem artık Arap mutfağının geleneksel uygulama biçimi halini almıştır. Bu tür pişirme tekniği ile oluşturulan yemeklere “Kebap” adı verilir. Onlarca çeşidi vardır. Arap mutfağına orta zamanlarda giren sebzelerle hafifletilmiş kebap çeşitleri bu birikimi daha zenginleştirmiştir.
Arap mutfağının bir başka asli unsuru olan tahıllarla yapılan yemekler de etler kadar zengin çeşitlere sahiptir. Bulgur ve un gibi buğday ürünleri, arpa, yulaf gibi tahıllar çok çeşitli ekmek yapımında kullanılır. Hamurla etin birlikte kullanıldığı yemekler de vardır. Lahmacun ve pide çeşitleri gibi… Bazı kurutularak yenilen gıda ürünleri de Arap mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Nohut ve mercimek bunların başlıcalarıdır. Arap mutfağı tatlıları bakımından da hayli zengindir. Şeker ve pekmez kullanılarak yapılan tatlılar daha çok hamurlu ve şerbetli tatlılardır.






Arap Mutfağı Tarifleri Diğer Konular



(2 adet Arap Mutfağı 100,559 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort