Kısa URL: https://ml.md/lc24041
Gönderme Tarihi: 24.May.2008
3,489 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet iri armut
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı su
4 çorba kaşığı buğday nişastası
Armutlar soyulur, rendelenir ya da mikserden geçirilir. Tencereye aktarılır. Üzerine su, şeker, nişasta ve su eklenir. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir. Kaselere paylaştırılır. Buzdolabında soğuttuktan sonra servise sunulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc10868
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
2,975 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr. Armut
1,5 çorba kaşığı nişasta
1 bardak su (şeker için)
1/4 bardak su (nişasta ezmek için)
8 tane kesme şeker
Pelteyi pişireceğiniz kaba armudun suyunu süzgüden geçiriniz. Şekerleri 1 bardak suda kaynatınız. Nişastayı 1/4 bardak suda eritiniz ve telle karıştırarak kaynamış meyva suyuna katınız. Beş dakika kaynattıktan sonra ateşten alınız.