Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Reçeller Marmelatlar > Armut Reçeli (11 adet - 459,962 defa bakıldı)

Armut Reçeli


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Marmelat Tarifleri
Reçel Tarifleri
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Armut Reçeli

alim
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 01.03.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc22301
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2008
21,466 defa indirildi / yazdırıldı




5-6 iri boy armut
7-8 su bardağı şeker
1,5 limon

Armutları yıkayıp, uzunlamasına dörde bölünüz. Çekirdek yatağını çıkartıp kabuğunu soyunuz. Tencereye. 5 su bardağı su koyunuz. Armutları zevke göre küp, dilim, üçgen, kibrit çöpü şeklinde doğrayarak veya rendeleyerek ölçülü suya koyunuz. Kapağını örterek yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Şekerini ilave edip karıştırınız. Kapağı açık olarak kaynamasını sağlayınız. Limon suyunu ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. (Tabağa biraz suyundan koyup kontrol ediniz. Koyu kıvamda akıyorsa olmuştur.) Beş dakika dinlendiriniz. Temizlenmiş kuru ve ılık kavanozlara boşaltınız. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapayıp serin bir yerde bekletiniz.


Armut Reçeli

aylinakışık
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2008
Mesajlar: 48
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc23193
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2008
2,623 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. sert armut (küçük)
6 su bardağı toz şeker
1 limonun suyu

Armutları soyup çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye şeker ve onu iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatın. Şurup kıvamına gelince içerisine armutları atıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Reçel kıvamına gelince limon suyunu katıp bir taşım daha kaynatın. Soğuyunca kavanozlara koyun.


ML® Armutlu Tartolet için tıklayın
ML® Çikolatalı Armut Tatlısı için tıklayın


Armut Reçeli

yaver
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2009
Mesajlar: 43
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc55183
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2010
2,633 defa indirildi / yazdırıldı




1,280 kilogram armut için 2 kilo şeker kestiriniz. Ufak armutları soyup, çekirdek yataklarını huni ile çıkararak soğuk suya atınız. Yumuşayıncaya dek haşladıktan sonra süzerek kestirilmiş şekere atıp yavaş yavaş kıvama gelinceye dek kaynatınız. Biraz limon suyu karıştırıp indiriniz.

Not: Armut besleyici meyvelerdendir. Vücuda gevşeklik verir. Sindirimi ağırdır. Fazla yememelidir. Cinsleri çoktur, en lezzetlisi Ankara ve Akça armutlarıdır. Bu armutlar çiğ yenir, pişirmek için sert armutlar seçmelidir.


ML® Armut Reçeli için tıklayın


Armut Reçeli

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc59295
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2011
2,607 defa indirildi / yazdırıldı




3+1/2 kg armut
1 çubuk zencefil (dilimlenmiş)
3 limon kabuğu rendesi ve suyu
5 su bardağı su
2+1/2 kg (10 su bardağı) toz şeker

Armutları soyup ortalarını çıkararak dörde bölünüz. Armutların çıkardığınız ortalarını, çubuk zencefili, limon kabuğu rendesini bir tülbentin içine koyup bağlayınız. Bütün malzemeyi ve suyu tencereye koyup yüksek ateşte kaynatınız. Sonra, orta sıcaklıkta 30 dakika, armutlar yumuşayana kadar, pişiriniz.
Tahta kaşıkla tülbenti tencerenin kenarına bastırarak suyu iyice çıkana kadar süzünüz. Sonra tülbenti tencereden çıkarıp atınız. Tenceredeki karışıma şekeri ekleyip, eriyene kadar karıştırarak limon suyunu katınız. Ateşi orta sıcaklığa (180°C) getirip, karışımı 15-20 dakika kaynatınız.
Reçelin kıvamına geldiğini anlamak için, önce tencereyi ateşten alınız; sonra bir kaşıkla reçelden soğuk bir fincan tabağına damlatınız, parmağınızla bastırdığınız zaman yapışıyorsa kıvama gelmiştir, yapışmıyorsa, hep aynı biçimde deneyerek kaynatmaya devam ediniz.
Reçel kıvamına geldiğinde, tencereyi ateşten indirip delikli kepçe ile üstündeki köpüğü alarak, bir kenarda 5 dakika bırakınız. Sonra temiz kavanozlara boşaltınız; kavanozlarm etrafını ıslak bezle silip ağızlarına yağlı kağıt koyarak kapaklarını sıkıca kapayınız.
Reçel kavanozlarını serin ve kuru bir yerde saklayınız.


ML® Dizme Armut Tatlısı için tıklayın

ML® Dizme Armut Tatlısı (görsel)


Armut Reçeli

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc137359
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2018
2,234 defa indirildi / yazdırıldı




1200 gr. deveci armudu
1 kilo toz şeker
Yarım limonun suyu

Armutlar soyulur, çekirdekleri çıkartılarak fındık büyüklüğünde küp küp doğranır.
Bir çelik tencereye aktarılır, üzerine toz şeker ilave edilir.
Tencerenin kapağı kapatılarak en az 3 saat güneş görecek bir yerde bekletilir.
Armutlar sulanınca tencere orta ateşe alınır. Kapaksız olarak kıvam alana kadar kaynatılır.
Kıvam alınca limon suyu eklenir, biraz daha kaynatılarak, ateşten alınır ve soğumaya bırakılır



Armut Reçeli

selena
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2020
Mesajlar: 35
Kısa URL: https://ml.md/lc153768
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2020
351 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram armut
2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
3 adet karanfil
Yarım limonun suyu

Armutları soyup çekirdeklerini ve çekirdek yuvasını çıkarın.
Küp küp doğradığınız armutları tencereye alın.
Üzerine şekeri serpin ve suyu ilave edin.
Kısık ateşte pişirmeye başladığınız reçele karanfilleri ve tarçın çubuğunu ilave edin.
Ara sıra karıştırarak kıvam alana ve rengi değişene kadar reçeli pişirin.
Rengi koyulaşan reçelin içinden tarçını ve karanfilleri çıkarıp limon suyunu ilave edin.
Oda sıcaklığında soğuttuğunuz reçeli bir kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın.
Serin ve güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz.



Armut Reçeli

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc165380
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2022
212 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet armut
2 su bardağı toz şeker
½ çay kaşığı tarçın
2 diş karanfil
1 su bardağı su

Armutları soyun ve ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra minik minik doğrayın. Tencereye bir kat armut bir kat toz şeker olacak şekilde yerleştirin ve 30 dakika bekletin. Daha üzerine suyunu ekleyin ve karanfilleri ekleyin. Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Reçel kıvamını aldığında karanfilleri çıkarın. Sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın ve soğuduktan sonra mutfağınızın ışık almayan serin bir köşesinde muhafaza edebilirsiniz.


Armut Reçeli

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167403
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2022
168 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet Santa Maria Armut
4 su bardağı toz şeker
2 adet karanfil
1 yemek kaşığı limon suyu

Yumuşak armutlar pişerken çok çabuk dağılacağı için reçellik armutlarınız olgun ve sert olmalıdır. Yıkanmış ve soyulmuş armutları küp küp doğrayın ve reçel tenceresine alın. Armutların üzerine limon suyunu gezdirin, toz şekeri ilave edin ve karanfilleri de ekleyin. Ocağı tam açın ve kaynadıktan sonra reçelinizi 1 saat kadar kısık ateşte pişirin. Kaynar haldeki reçeli cam kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın.


Armut Reçeli

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169508
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2023
168 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

1 kg ayıklanmış armut
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker

Armutları küp şeklinde doğrayın ve bir tencereye alın.
Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı meyvelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.
Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.



Armut Reçeli

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174671
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2023
112 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.hurriyet.com.tr

1 kg armut
1 kg şeker
500-750 gr su
1 limon suyu veya 1 gr limon tuzu

Armutlar iyice yıkanır, kabukları soyulur, 4 veya 6 ya bölünerek dilimlenir. Çekirdek evleri çıkarılır. 1 kg armut için 600 gram yani 3 bardak su kaynatılır.
Temizlenen armutlar kepçe ile çıkarılır, haşlama suyu ölçülür veya tartılır. 750 gr veya 3.5 bardak suya 1 kg. şeker ilave edilerek kaynatılıp şurup yapılır.
Armutlar bu şurup içine konarak kıvamını buluncaya kadar kaynatılır. Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu konur. 1-2 dakika kaynatılarak ocaktan indirilir ve sıcak temiz kuru kaplara doldurulur. Armut reçeli en iyi olarak kokulu orta olgunluktaki armutlardan yapılır.


Armut Reçeli

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175523
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2023
199 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

6 tane armut (yumuşamış, tam olmuş olacak)
3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Armutlar soyulur, dörde kesilir ve içinin çekirdek yuvası alınır.
Derin bir tencereye hazırlanan armutlar konur ve üzerine limon suyu ilave edilir, en üste şeker konur.
Önce yüksek ateşte bir taşım kaynatılır ve ocağın altı kısılır, tencerenin kapağını kapatmadan yaklaşık 1, 5-2 saat çok kısık ateşte kaynatılır. (Not: Diğer reçeller genelde yarım saatte koyulaşıyor, ama armut reçelinin koyulaşması biraz zaman alıyor, az kaynarsa hoşaf kıvamında olur).
Bu arada küçük cam kavanozlar sıcak suda biraz bekletilir.
Isınmış kavanozlara reçel sıcak olarak doldurulur (üzeri bir parmak eksik dolacak) ve kapak sıkıca kapatılır, kavanoz ters çevrilir. (Bu aşamada kavanozlar çok sıcak oluyor, elinizi yakmayın ve kavanozları ıslak havlu ile tutmayın, kuru havlu daha uygundur).
Reçel tamamen soğuduktan sonra kilerde veya buzdolabında saklanır.







Armut Reçeli Tarifleri Reçeller Marmelatlar



(11 adet Armut Reçeli 459,962 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort