Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Meyve Tatlıları > Armut Tatlısı (26 adet - 2,018,762 defa bakıldı)

Armut Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Armut Tatlısı

şef
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.07.2011
Mesajlar: 72
Kısa URL: https://ml.md/lc66380
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2011
4,015 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet büyük boy armut
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3 adet karanfil
1 tutam kırmızı gıda boyası
1 paket vanilya

Armutların kabuklarını soyup dilim doğruyoruz. Tencereye su ve şekeri koyup kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca armutları, karanfil, vanilya ve gıda boyası (istenirse) ile beraber 10 dakika pişiriyoruz. İsterseniz renk vermesi için 5 adet ezilmiş böğürtlen koyabilirsiniz. Armutları dikkatlice servis tabağına dizip soğutuyoruz. Üzerine istediğiniz mevsim meyvesini robottan geçirip sos yapabilirsiniz.


Armut Tatlısı

aza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2010
Mesajlar: 40
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc51977
Gönderme Tarihi: 23.May.2010
4,953 defa indirildi / yazdırıldı




6 kişilik
1200 gram armut
750 gram toz şeker
1 adet limon
1,5 litre su
100 gram pekmez
100 gram badem
krema veya kaymak

Armutları soyup çekirdeklerini kabak oyacağı ile çıkartın. 150 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar kızartın. Şeker, limon, su ve pekmezi birarada kaynatarak şerbet hazırlayın. Şerbet henüz sıcakken armutları şerbete atın. Bir süre bekletin. Armut şerbeti emdiğinde çıkarttıktın. Üzerini badem, kaymak veya kremayla süsleyerek servis yapın.


Armut Tatlısı

FüsunAğaoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.08.2007
Mesajlar: 21
Kısa URL: https://ml.md/lc17410
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2007
4,448 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. süt,
1 su bardağı tozşeker,
2 çorba kaşığı nişasta,
2 çorba kaşığı un,
1 adet yumurta sarısı,
1 paket vanilya,
100 gram margarin,
5 adet yumurta

4 armutu 5 dakika haşlayın. Soğutun, ikiye bölün. Nişasta ve unu biraz sütle ezin. Yumurtayı ilave edin. Daha sonra şekeri ve kalan sütü ekleyin.
İçine 1 adet çiğ armutu rendeleyin. Devamlı karıştırarak muhallebi haline getirin. Ocaktan indirmeden içine vanilyayı ve margarini ilave edin.
Muhallebiyi servis tabağına dökün. Armutları henüz sıcakken muhallebinin içine koyun. Buzdolabında bekletin ve soğuk servis yapın.


ARMUT TATLISI

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11530
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2007
4,769 defa indirildi / yazdırıldı




İrilerinden 4 Ankara armudu
1 desilitre su
200 gram toz şekeri
2 baş karanfil
1 parça tarçın
iri bir parça limon kabuğu (sadece sarısı)
iri bir parça portakal kabuğu (sadece sarısı)

Armutların dışındaki bütün malzemeyi emaye bir tencereye koymalı ve içindekileri onbeş dakika hafif hafif kaynatmalı. Bu süre sonunda şerbetten limon ve portakal kabuklarıyle tarçını ve karanfili çıkarıp tencereyi bir kenarda soğumaya bırakmalı. Beri yanda armutları dörde böldükten sonra kabuklarını soymalı, çekirdek ve çekirdek yataklarını çıkarıp atmatı. Dilimleri küçük parçalara doğradıktan sonra kristal bir kâseye boşaltmalı Bunun üstüne de ılımış şerbeti dökmeli ve kâseyi buzdolabına kaldırmalı. Buzdolabında en azından beş saat tutulacak bu kâse servis vakti gelince dolaptan çıkarılmalı ve tatlıyı balon bardak veya kristal küçük kâselere bölerek servis yapmalı.


ML® Dizme Armut Tatlısı için tıklayın

ML® Dizme Armut Tatlısı (görsel)


Armut Tatlısı

zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc3917
Gönderme Tarihi: 19.May.2006
5,049 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet armut
2 adet karanfil
Yeteri kadar tarçin, su

Armutun içerisini oyup kabugunu soyarak tepsiye koyun. Içerisine karanfil, tarçin, su ve seker koyun. 180 derecedeki firinda pisirerek ilik servise sunun.


ML® Armutlu Tartolet için tıklayın


Armut Tatlısı

PELIN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.09.2005
Mesajlar: 40
Şehir: Çandarlı
Kısa URL: https://ml.md/lc667
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2005
5,395 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım su bardağı su
6 adet orta boy armut
yarım su bardağı şeker
8 çorba kaşığı kaymak
3 çorba kaşığı yeşil fıstık

Tencereye suyu koyup, kaynamaya bırakın. Yıkanmış armutları yıkadıktan sonra sapını koparmadan soyarak boyun aikiye ayırıp, çekirdek yataklarını çıkarın. Kaynayan suya ekleyip, kapağı kapatın. hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30 dakika pişirip, kevgirle çıkarın. Pişme suyuna şeker katın ve 2 dakika kaynatın. Tekrar armutları koyup, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Armutları servis tabağına alın, şurubu 2-3 dakika kaynatarak koyulaştırıp armutların üzerine dökün. Soğuduktan sonra içlerine kaymak koyup, üzerine yeşil fıstık serpin.


ML® Armut Tatlısı için tıklayın







Armut Tatlısı Tarifleri Meyve Tatlıları



(26 adet Armut Tatlısı 2,018,762 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort