|
Armutlu Çikolatalı Kek |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161130
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2021
247 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 adet armut
2,5 su bardağı tozşeker
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
6 adet yumurta
300 ml krema
2,5 su bardağı un
100 gram kakao
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
Yarım tatlı kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Pudraşekeri
Toz şeker ve tereyağını iyice karıştırın. Teker teker yumurtaları ekleyip yeniden karıştırın. Krema ilave edin. 2 Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu, vanilya esansı, karbonat ve tuzu çırpma teli ile karıştırın. Unlu karışımı toz şekerli karışımın üzerine eleyin. Spatula yardımı ile alttan yukarıya doğru yavaşça karıştırın. 3 Karışımı, yağlanıp unlanmış kek kalıbına, üzerinde üç parmak boşluk kalacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 50-55 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
|
Armutlu ve Çikolatalı Kek |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc160864
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2021
202 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet iri boy armut
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
Yarım su bardağı damla çikolata
Armutların kabuklarını soyun ve 1 adedini dilimleyip, çekirdeklerini aldıktan sonra yağlanmış kek kalıbının dibine dizin. Kalan 2 adet armudu zar şeklinde doğrayın. Yağı çırpma kabına alın ve 1-2 dakika çırpın. Toz şeker ilave edip, 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Yumurtaları tek tek ekleyip, tüm malzemeyi tekrar çırpın. Nişasta, un, kakao, tuz ve kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyin. Daha sonra yumurtalı karışımın içine katın ve karıştırın. Doğranmış armut, karanfil ve damla çikolatayı ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Kek kalıbındaki armutların üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini anlamak için hamurun içine kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Hafif ılındıktan sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
|
Armutlu Çikolatalı Kek |
|
oyun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc150865
Gönderme Tarihi: 30.May.2020
351 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Tabanı için:
2 su bardağı un
120 g oda sıcaklığında tereyağı
50 g pudra şekeri
60 g badem unu
1 yumurta
Bir tutam tuz
Arası için:
3 armut
40 g tereyağı
Yarım çay kaşığı tarçın
Çikolata katı için
80 g bitter çikolata
120 g oda sıcaklığında tereyağı
3/4 su bardağı tozşeker
1 yumurta
Yarım su bardağı süt
90 g badem unu
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
Kakao
Tabanı için tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamuru orta boy kelepçeli bir kalıba elinizle bastırarak yayın. Kabarmasını önlemek için üzerini çatal ile birkaç yerinden delin. Armutlu katı hazırlamak için armutların kabuklarını soyup, iri küpler halinde doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip armutları ekleyin ve birkaç dakika pişirin. Tarçını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Ilındıktan sonra hazırladığınız tabanın üzerine yayın. Çikolata katı için çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağı ve toz şekeri bir karıştırma kabına alıp şeker eriyinceye kadar çırpın. Üzerine yumurta ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Erittiğiniz çikolatayı ilave edip karıştırın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba eleyip çikolatalı karışıma ekleyin ve harç pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar spatula ile karıştırın. Çikolatalı harcı armutların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 195 derece fırında 30-35 dakika pişirip fırından alın. İyice soğuduktan sonra üzerine kakao serperek servis yapın.
|
Armutlu Çikolatalı Kek |
|
biber çiçeği
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc142103
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2019
634 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
120 gram tereyağı
Kalıbı yağlamak için tereyağı
Bir tutam tuz
180 gram pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
150 gram öğütülmüş fındık veya badem
50 gram un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi için:
2-3 armut
Yarım limonun suyu
80 gram bitter çikolata
1-2 yemek kaşığı toz şeker
125 gram yumuşak tereyağı
140 gram pudra şekeri
Süslemek için rendelenmiş çikolata
Fırını 175 derecede ısıtın.
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Tereyağını 60 gram pudra şekeriyle çırpın. Tuz ve yumurta sarısını ekleyin. Kakao ve öğütülmüş fındığı ilave edin. Yumurta aklarını köpük halini alana kadar çırpıp arada kalan pudra şekerini ekleyin. Yumurta akını kakaolu karışıma ilave edin. Un ve kabartma tozunu ekleyin.
Hamuru yağlanmış bir kalıba yerleştirin. Keki 35 dakika pişirin. Fırını kapatıp 5 dakika daha bekletin. Yarım saat keki dinlendirip kalıptan çıkarın. Armutları soyup ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarın. İnce dilimler halinde doğrayın. Bir miktar limon suyu ve toz şeker ile 1 dakika kadar pişirin.
Çikolatayı kıyın. Benmari usulü eritip soğutun. Margarini çikolata ile çırpıp kekin üzerine sürün. Armutları yelpaze biçiminde üzerine dizin. Rendelenmiş çikolata ile süsleyin.
|
|