Donmuş hamurları kısa bir süre bekletin. Çözülen yaprakları teker teker hafifçe açın. Armutları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Elma suyunu armutların üzerinde gezdirin. Peyniri bir kaseye alıp çırpın. Armut dilimlerini peynire ilave edin. Peynirli karışımı her bir milföy hamuru üzerine eşit miktarda paylaştırın. Yumurta sarısını çırpıp hamurun kenar kısımlarına sürün. Hamurları sarıp hafifçe bastırın ve tekrar üzerine yumurta sarısı sürün. Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın veya içine yağlı kağıt serin. Milföy hamurlarını kapanma yerleri alta gelecek şekilde tepsinin içine yerleştirin. Dilerseniz ruloları yine milföy hamurundan elde edebileceğiniz değişik şekillerle süsleyebilirsiniz. Fırına içi su dolu bir kase yerleştirin. Armutlu milföy sürprizlerini fırının orta bölmesinde 20 dakika kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc141659
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2019
695 defa indirildi / yazdırıldı
7 adet armut
500 gram milföy hamuru
80 gram fındık
80 gram badem ezmesi
2 yemek kaşığı portakal suyu
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı limon suyu
200 gram elma marmeladı
1 su bardağı un
Milföy hamurunu çözülmeye bırakın. Hamur tabakalarını üst üste koyarak unlanmış tezgahta 40x32 santimetre ölçülerinde açın. 15 dakika dinlendirin.
Fındıkları, badem ezmesi ve portakal suyu ile yoğurun. Karışımın sürülebilir kıvama gelmesi için 2 yemek kaşığı su ilave edin. 2 fırın tepsisine fırın kağıdı serin. Açtığınız hamurdan 10x8 santimetre büyüklüğünde 16 adet dikdörtgen kesin.
Yumurta sarısını süt ile çırpın ve hamurların üzerine ince bir tabaka halinde sürün. Fındık-badem karışımını bir spatula yardımı ile hamurların ortalarına koyun.
Armutları soyun, dörder parçaya kesip çekirdekli kısımlarını çıkarın ve dilimleyin. 5 adet dilimi hamurların ortalarına kiremit dizer gibi dizin. Kenarlarını boş bırakın. Armut dilimlerinin üzerine limon suyu sürün. 200 derece ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 30 dakika pişirin.
Diğer tarafta elma marmeladını 3 dakika kaynatın. Armut dilimleri biraz soğuduktan sonra üzerine sıcak marmeladı sürün. Katı çırpılmış krem şanti ile birlikte servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc163026
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2022
254 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet armut
1 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
8 adet kare milföy hamuru
30 gram çikolata
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
Üzerine:
Pudra şekeri
Armutların kabuklarını soyduktan sonra boylamasına 2'ye bölün. Çekirdek yataklarını çıkartarak, sırtlarını bıçakla çizin. Kararmaması için, su ve limon suyu ile hazırladığınız karışımda bekletin. Oda sıcaklığında hafifçe yumuşamış milföy hamurlarını ikişerli şekilde üst üste yerleştirin. Üzerine armudu yerleştirin. Etrafında 2 cm'lik boşluk kalacak şekilde armudun şeklini takip ederek kesin. Çekirdek yerlerine çikolata ve tozşeker yerleştirin. Armudu tekrar milföy hamurunun üzerine kapatın. Hamurdan yaprak ve sap kesin. Gövde hamuruna parmağınızla bastırarak yapıştırın. Çırptığınız yumurtayı hamura sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında milföy hamuru kızarana dek pişirin. Çıkardığınızda üzerine pudraşekeri serperek, dilerseniz dondurma ile servis yapın.