|
|
Armutlu Muhallebi |
 |
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164908
Gönderme Tarihi: 17.May.2022
1,001 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr/
1 lt süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
Arası ve üzeri için;
3 adet armut
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
½ su bardağı su
Armutların kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkartın. Küp küp doğrayın.
Bir tavaya armutları, suyu ve toz şekeri alıp, armutlar yumuşayana kadar soteleyin. Ocaktan alınca tarçını ekleyip karıştırın.
Muhallebi için tüm malzemeyi bir arada karıştırıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha pişirmeye devam edip ocaktan alın.
Servis edeceğiniz kaselerin altına sotelediğiniz armutları paylaştırın, üzerini muhallebiyi ekleyin.
Buzdolabında 3-4 saat soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

|
|
Armutlu Muhallebi Tarifleri Elmasiye Tarifleri
|
|