|
|
Armutlu parfe |
|
nln64
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc17197
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2007
3,078 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım litre süt,
3 çorba kaşığı tozşeker,
1 tutam tuz,
2 çorba kaşığı nişasta,
1 adet yumurta,
3 adet orta boy armut,
yarım limon kabuğu
Yarım litre sütten yarım su bardağını tencereye aktarın. Şekeri ve bir tutam tuzu ekleyerek kaynatın. 2 çorba kaşığı nişastayı ve 1 adet yumurtanın sarısını kalan sütle iyice çırpın. Hazırladığınız karışımı ateşin üzerinde kaynayan sütün üzerine ekleyin. Karıştırarak kaynatmaya devam edin.
Yumurtanın akını kar gibi olana dek çırpın. Sonra nişastalı karışımın üzerine ilave edin. Sürekli karıştırarak topaklanmamasına dikkat edin. 2-3 dakika sonra ateşin üzerinden indirip soğutun.
Armutların kabuğunu soyun ve rendeleyin. Soğutulmuş nişastalı karışımın üzerine ekleyin. Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin.
Küçük kalıplara doldurun. Buzlukta yaklaşık 4 saat bekletin. Daha sonra soğumuş halde servis yapın.
ML® Armutlu Parfe için tıklayın
|
|
Armutlu parfe Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
|
|