Kısa URL: https://ml.md/lc136336
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2018
653 defa indirildi / yazdırıldı
Meriç Kaymakamlığı
Hamuru için;
Buğday unu 495 gr / 4,5 su bardağı
Ilık su 300 ml / 1,5 su bardağı
Ayçiçeği yağı 100 ml / 1 çay bardağı
Tuz 4 gr / 1 tatlı kaşığı
İç harcı için;
Pırasa 500 gr / 1 demet
Domates salçası 45 gr / 3 yemek kaşığı
Ayçiçeği yağı 100 ml / 1 çay bardağı
Tatlı toz kırmızıbiber 1 gr / 1 çay kaşığı
Karabiber 1 gr / 1 çay kaşığı
Tuz 4 gr / 1 tatlı kaşığı
Üzeri için;
Ayçiçeği yağı 30 ml / 3 yemek kaşığı
Un, tuz ve ılık su karıştırılarak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir ve hamur 10 dakika dinlendirilir.
Pırasa küçük küçük doğranır ve ayçiçeği yağında kavrulur.
Üzerine domatessalçası, tatlı toz kırmızıbiber, karabiber ve tuz eklenerek kavurmaya devam edilir.
Hamur 10 bezeye bölünür.
Oklava yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açılır ve her bir beze ayçiçeği yağıyla yağlanır.
5 beze üst üste konur ve 5 dakika dinlendirilir. Ardından üst üste konan 5 beze tepsi boyutunda açılır. Diğer 5 beze içinde aynısı uygulanır.
5 bezenin ilki yağlanmış fırın tepsisine konur.
Üzerine hazırlanan pırasa harcı konur.
Diğer 5 beze pırasa harcının üzerine konur.
Üstü ayçiçeği yağıyla yağlanarak 180 derece fırında pişirilir.
Not: Arnavutluktan gelen göçmenler aracılığıyla mutfağa taşınmıştır.
Kısa URL: https://ml.md/lc142305
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2019
586 defa indirildi / yazdırıldı
Avrupa Birliği
Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı
4 su bardağı un
Ilık su
Yarım kg pırasa
1 çay bardağı ayiçek yağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Un, tuz ve su karıştırılarak hamur kıvamı elde edilir ve üzeri kapalı bir şekilde 20 dk dinlenmeye bırakılır. Iç harcını hazırlamak için pırasalar ince bir şekilde doğranır ve ayçiçek yağında tuz, karabiber ve kızmızı toz biber ile karıştırılır. Pırasalar iyice kavrulduktan sonra ocaktan indirilir. Dinlendirilen hamur 8 parçaya ayrılarak tepsi büyüklüğünde ayçiçek yağı ile yağlanarak açılır. Yağlanış fırın tepsisine 3 adet açılan hamur konur üstüne iç harç eşit bir şekilde yayılır. Iki kat daha hamur konur ve üzerine iç harç eşit bir şekilde yayılır. Son olarak 3 kat hamur üste konarak ve ayçiçek yağı ile yağlanarak 180 derece fırında 20 dk pişirilir. Üstü kızaran börek servise hazır hale gelir.