Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg dana ciğeri
3 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
İlk olarak ciğerin zarı ve sinirleri temizlenerek küp küp kuşbaşı iriliğinde doğranır.
Daha sonra ciğerler, tencerede iyice kızdırılmış sıvı yağda sürekli çevrilerek 4-5 dakika kızartılır.
Önceden ayrı bir kabın içerisinde hazırlanan kımızı toz biber, tuz, kekik ve pul biber karışımına kevgirle süzülerek alınan ciğerler ilave edilerek iyice harmanlanır.
Son olarak kızartılan ciğerlerin yağı, harmanlanan ciğerlerin üzerine dökülerek servise hazır hale getirilir.
|