Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Taşlık Tarifleri > Arnavut Ciğeri (26 adet - 595,860 defa bakıldı)

Arnavut Ciğeri


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Beyin Tarifleri
Böbrek Tarifleri
Bumbar Tarifleri
Ciğer Tarifleri
Dalak Tarifleri
Dil Tarifleri
İşkembe Tarifleri
Kelle Tarifleri
Kokoreç Tarifleri
Paça Tarifleri
Taşlık Tarifleri
Tavuk Ciğeri Tarifleri
Uykuluk Tarifleri
Yürek Tarifleri
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Arnavut Ciğeri

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179254
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2024
39 defa indirildi / yazdırıldı




Sıvı yağ
Yarım kg ciğer
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı tuz

Ciğerler unlanıp tuzlanır ve elek yardımıyla fazla un alınır, kızgın yağda kızarana kadar kızartılır, sunum için patates tercih ettim iri doğranmış biberli soğanla da servis yapabilirsiniz.


Arnavut Ciğeri

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179253
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2024
40 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzu ciğeri
1 çay bardağı un
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber veya pulbiber
Kızartmak için sıvı yağ

Ciğerlerin kanını süzdükten sonra, tuz biberle iyice harmanlıyoruz, daha sonra az az unlayıp kızgın yağda kızartıyoruz.


Arnavut Ciğeri

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177605
Gönderme Tarihi: 04.May.2024
63 defa indirildi / yazdırıldı




800 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)
1 su bardağı un
Tuz
Toz veya pul biber
Kızartma için;
3 su bardağı sıvı yağ
Servis için;
Kuru Soğan
Kimyon
Maydanoz
Sumak

Zarı temizlenmiş süzgece alın süzün. Kızartma yağınızı, tencereniz alıp kızdırın. Derin bir kapta un, tuz, kırmızıbiberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.
Yağınızın kızgın olmasına dikkat edin unları sikkeleyip kızgın yağda kızartın ciğerlerinizi süzerek alın. Ciğer bitene kadar aynı işlemi yapın.
Sumaklı soğan, üzerine kimyon, maydanoz ile servis edin servis yapın.



Arnavut Ciğeri

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176857
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2024
139 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

300 gram kuzu ciğeri (ince dilimler halinde)
1 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak (isteğe bağlı, doğranmış)

Kuzu ciğerini ince dilimler halinde doğrayın.
Unu geniş bir kaba alın ve dilimlenmiş ciğerleri una bulayın. Unlu ciğerleri hafifçe sallayarak fazla ununu temizleyin.
Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın.
Ciğer dilimlerini una bulayıp fazla ununu salladıktan sonra, sıcak yağda hızlıca kızartın. Ciğerlerin rengi dönene kadar karıştırarak pişirin.
Kızaran ciğerlere tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Eğer kullanacaksanız, doğranmış sarımsakları da ekleyebilirsiniz.
Ciğerlerin üzerine baharatları ekledikten sonra birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
Kızarmış ve baharatlanmış Arnavut ciğerini sıcak servis yapın.

Not: Bu tarif kişisel tercihlere göre ayarlanabilir. Dilerseniz baharatları ve sarımsağı daha fazla veya az kullanabilirsiniz. Ayrıca, kuzu ciğeri yerine dana ciğeri de kullanabilirsiniz.



Arnavut Ciğeri

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172665
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2023
104 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

2 adet büyük boy patates, küp doğranmış ve kızartılmış
2 adet kırmızı soğan, yarım halka doğranmış ve tuzla ovulmuş
1 demet maydanoz, ince kıyılmış
1 kg kuzu karaciğeri, zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış
120 g un
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
12 adet kuru Arnavut biberi
Kızartma için:
250 ml zeytinyağı

Bir servis tabağının ortasına kızarmış patates, kenarlarına soğan ve maydanoz karışımı koyup bir kenarda bekletin.
Ciğeri tel süzgece alın. Fazla kanı varsa süzülecektir, asla yıkamayın.
Kızartma yağını, derin çelik tencereye alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz ve pul biberi karıştırın.
Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın ve kızgın yağa bırakın.
Tencerenizin genişliğine göre hareket edin, aynı anda yağın alabileceği miktardan fazla ciğeri tavaya koymayın, yoksa zorlanırsınız.
İçlerini kurutmadan toplamda 3-4 dakika bir kez karıştırarak pişirin.
Daha sonra pişmiş ciğerleri patateslerin üzerine alın. Dilerseniz üzerine kızartma yağından 2-3 çorba kaşığı gezdirin.
Eğer hemen yemeyecekseniz üzerini kapatarak dinlendirin. Bu şekilde arnavutciğeriniz yumuşacık olacaktır.
Servis etmeden önce kimyon, kızarmış Arnavut biberi ve dilediğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.

Not: Ciğeri kimyon, pul biber ve kızarmış acı Arnavut biberiyle servis ederseniz iyi birer eşlikçi olacaklardır. Arnavutciğeri en klasik soğuk büfelerin vazgeçilmez yemeklerindendir. Günümüzde bile hala, giderek sayısı azalsa da, Arnavut ciğeri sokakta taşınabilir seyyar camekan askılarda satılmaktadır.


Arnavut Ciğeri

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165792
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2022
160 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo doğranmış dana ciğer
Yarım demet maydanoz
Sumak
2 tane orta boy soğan
Pul biber
Tuz
Sıvı yağ
Un

Ayıklanmış ve doğranmış dana ciğerleri una buladıktan sonra kızgın olan yağa aktarıp, 2-3 dakika kızartın. Pişen ciğerleri içinde havlu kağıt olan çukur bir kaba alın. Havlu kağıt pişen ciğerlerini fazla olan yağını çektirmek için önemli bir detay… Üzerine tuzu ve pul biberi ekleyin. Sonrasında, kapağı kapalı şekilde yaklaşık 15 dakika boyunca dinlendirin. Bu sırada soğanı ay ay doğrayıp, maydanozları ince olacak biçimde kıyın ve sumakla birlikte karıştırın. Soğanlı karışımı ciğerle birlikte servis yaparak tüketebiliriz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.04.2024


Arnavut Ciğeri

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158215
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2021
250 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo dana ciğeri
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı toz veya pul biber

Zarı temizlenmiş ciğerleri kasapta iri küpler halinde doğratmalısınız. Doğranmış ciğerleri unlamak için bir kaba boşaltın. Un, tuz ve karbonatı karıştırın ve ciğerin üzerine serpin. Karbonat ciğer yapımının püf noktalarındandır ve lezzetini arttırır. Ciğer dolu tabağı sallayarak unlu karışımı ciğerin tamamına yayın. Ardından tavayı ocağa alın Ayçiçek yağı kızarınca ciğerlerinizi elekten geçirerek fazla undan temizleyin ve yağa atın. Kapağını kapatarak orta ateşte pişirin. Arada kapağı kaldırıp ciğerleri karıştırın. Rengi dönen ciğerler pişmiş demektir. Bir tanesinin tadına bakarak da pişme testinden geçirebilirsiniz. Kırmızı pul biber serpip süzgeçten geçirin ki fazla yağı tavada kalsın. Tabağa aldığınız ciğerleri sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.


Arnavut Ciğeri

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156859
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2021
408 defa indirildi / yazdırıldı




600 g kuzu veya dana ciğeri
2 adet kuru soğan
2 adet patates
1 tutam maydanoz
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Kimyon
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Kasaptan zarı temizlenmiş olarak aldığınız ciğeri küp küp doğrayın.
Fazla kanının akması için bir süre süzgeçte bekletin.
Bu sırada patatesleri de soyarak küp küp doğrayalım.
Kızgın yağ olan kızartma tencerenizde patatesleri kızartın.
Daha sonra kızaran patatesleri, havlu kağıt serili bir tabağa allın.
Kilitli poşete, 1 bardak unu alın.
Üzerine ciğerleri ilave edip, poşeti kapatın.
Elimizle poşeti sallayarak bütün ciğerleri, una bulayın.
Dilerseniz bu işlemi pişirme kağıdı üzerinde elle de yapabilirsiniz.
Poşeti içinde yapmak daha temiz olduğu için tercih sebebi olabilir :)
Fazla unu eleyip, ciğerleri bol kızgın yağda kızartalım.
İyice kızaran ciğerleri kevgir yardımıyla alın.
Ardından pişen ciğerleri de bir kaba alalım.
Soğanları ince piyazlık doğrayalım.
Genişçe bir kaba alarak tuz ilave ederek, birkaç dakika ovalım.
Diriliği giden soğana kıyılmış maydanozları ilave edelim.
Bu aşamada tercihen biraz sumak ve zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.
Son aşamada kızarttığınız patates ve ciğerleri, yeteri kadar tuz ve baharatlar ile harmanlayın.
Soğan salatasını da ekleyip güzelce karıştırıp, servis tabağına alın.



Arnavut Ciğeri

Ağabey
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc152028
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2020
438 defa indirildi / yazdırıldı




600 gram ciğer
1 çay bardağı un(bulamak için)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı toz kişniş
Sumaklı soğan için:
1 adet kırmızı soğan (piyazlık doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sumak
1/2 demet doğranmış maydanoz

Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin. Kanını süzdürdüğünüz ciğerleri karbonat ve tuz eklediğiniz una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin. Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun. Ciğerler pişmeye başladığında kırmızı toz biber ve toz kişniş ekleyin. Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın. Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün. Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.Sıcak servis edin.



Arnavut Ciğeri

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc142979
Gönderme Tarihi: 24.May.2019
3,462 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kuzu ciğeri
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kimyon
2 adet patates
Garnitür için:
1 kuru soğan
1 tutam maydanoz
Sumak

Patatesler soyulur, küp küp doğranır, kızgın yağda kızartlır.
Ciğerler patateslerin boyunda doğranır, bir süzgecin içinde yıkanır, suyu süzülmesi için biraz beklenir.
Bir kapta un ve tuz karıştırılır, içine süzülen kuzu ciğerleri eklenir iyice karıştırılır, her tarafı una bulanır, kızgın yağda kızartılır.
Kızaran ciğerler bir kaba çıkarılır, soğumadan, tuz, karabiber, toz biber ve kimyon katılarak iyice karıştırılır.
Daha sonra kızarmış ciğerler ve patatesler bir servis tabağına yan yana konur.
Soğan piyazlık doğranır, kıyılmış maydanoz ve sumak eklenerek karıştırılır.
Hazırlanan garnitür servis tabağının kenarına konarak ciğer ve patateslerle birlikte servis edilir.



Arnavut Ciğeri

Eda Şaşma
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.02.2019
Mesajlar: 28
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc140362
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2019
952 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

700 gram küp küp doğranmış kuzu ciğeri tel süzgece alın.
Kızartma yağını derin bir tencerede kızdırın. Bu esnada farklı bir kapta un, biber ve tuzu karıştırın. Ciğerleri bu karışımla harmanlayın.
Ciğerleri kızgın yağda kızartın.
Ciğerlerin yağını alıp süzdürün.
Süzdüğünüz ciğerleri, soğumaları için kapaklı bir kabın içerisine koyun ve kabın kapağını kapatın.
Kuru soğanı halka şeklinde doğrayıp sumakla harmanlayın.
Ciğerlerinizi soğanla birlikte servis edebilirsiniz.



Arnavut Ciğeri

çeyrek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.04.2018
Mesajlar: 22
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc133550
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2018
1,132 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo sinirleri ve zarı temzilenmiş kuzu ciğeri
1 şişe sade soda
1 patlıcan
2 patates
7-8 sivri biber
4 kaşık buğday unu
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ

Ciğerimizi minik minik doğrayalım kaba koyalım, 1 şişe sodayı üstüne dökelim 1 saat dinlendirelim.
Sonra güzelce yıkayıp süzelim ve unlayıp tuzlayıp kızartalım.
Patatesleri minik minik doğrayıp kızartalım, biberleri ve patlıcanları da aynen yapalım.
Hepsini harmanlanlayıp servis edelim.



Arnavut Ciğeri

kazak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.01.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc131273
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2018
1,295 defa indirildi / yazdırıldı




https://annevebebek.gov.tr

Yarım kilo kuzu veya dana ciğeri
1 su bardağı un
Kızartmak için bol yağ
Karabiber
Tuz
Pul biber

Ciğeri temizleyip doğrayın. Un ve baharata iyice bulayın.
Kızgın yağda pişirin. Yanına soğan salatası çok yakışacaktır.



Arnavut Ciğeri

baht
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.09.2017
Mesajlar: 25
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc128558
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2017
1,385 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

300 gram karaciğer
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

1. Ciğerin zarını soyup küp küp doğrayın.
2. Tuz, karabiber, karbonat ve unu iyice karıştırın.
3. Kesilen ciğerleri una bulayıp, bir kevgir yardımıyla fazla unu silkeleyin.
4. Derin bir tavada sıvıyağı ısıtın.
5. Kızgın yağa ciğerleri atıp, kızartın.

Not: Zarı soyulan ciğeri asla yıkamayın sertleşir. Ciğerleri yağ çekmemesi için çok kızgın tavada kızartın. Yağın soğumaması için 2-3 defada pişirin. Yanına bol sumaklı ve maydanozlu kırmızı soğan
salatası yapın.



Arnavut Ciğeri

onbaşı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2016
Mesajlar: 26
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc117652
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2016
1,681 defa indirildi / yazdırıldı




Güler Özkahya

700 gr kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş iri küp doğranmıs)
1 çay bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz veya pul biber
Kızartma için:
2 çorba kaşığı un (ikinci kez kızartma için)
1,5 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağı ayçiçeği, ½ su bardağı zeytinyağı)
Servis için:
Kuru Soğan (Halka doğranmış, piyazlık, sumaklı)
Kimyon
Maydanoz (Arzuya göre)

Zarı temizlenmiş ve küp doğranmış ciğerinizi tel süzgeçinize alın kanlanmış ise süzün. Taze ciğer için lütfen bildiğiniz kasaptan yardım alın. Kızartma yağınızı derin çelik tencereniz alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz, kırmızı biberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın. Kızgın yağa elinizle hafif ununu kapta bırakarak attığınız ciğerleri 10-15 dk kızartın. Yağdan ciğerlerinizi süzerek alın. İkinci kızartma için yağın kızmasını beklerken derin kabınızda azar azar 2 kaşık ununuzu ciğerlerin üzerine serpiştirin. Ciğerlerinizi tekrar yağa atarak karıştırarak kızartın (1dk kadar). Yağdan aldığınız ciğerleri kapaklı bir kaba alın, kızarttığınız yağdan 5-6 çorba kaşığı gezdirin. Beze sararak dinlendirin (15 dk kadar). Sumaklı soğan piyazı eşliğinde üzerine kimyon, arzuya göre maydanoz ekleyerek servis yapın. Not: Yumuşak ve lezzetli Arnavut ciğeri için 2-3 püf nokta var: Ciğerinizi asla yıkamayın, zira sertleşir. Küçük doğranması kızartma esnasında sertleşmesine başka bir etken. 2 kez kısa süreli kızartma yöntemi kurumasını önler ancak yağın ısısını da yakmadan doğru ayarlamak önemli. Üzerini kapatarak dinlendirdiğiniz Arnavurt ciğeriniz yumuşacık olacaktır.



Arnavut Ciğeri

okur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2015
Mesajlar: 35
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc106824
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2015
2,031 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kuru soğan
1 adet koyun ciğeri
1 su bardağı un
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı pul biber
1 su bardağı ayçiçeği yağı
Tuz, sumak, kimyon
Yarım demet taze soğan

Öncelikle taze soğanın beyaz kısımlarına çentik atıp suyun içince bekletin ki çiçek gibi açılsın. Daha sonra küp doğranmış ciğerin üzerine pul biber koyup biraz bekletin. Daha sonra üzerine un serpin ve yağın içince kızartın. Sıcakken hemen tuzu ve baharatları serperek kapalı bir yerde bekletin. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp salata yaparak ciğerle ikram edin.


Fotoğraf "sevda abla" tarafından gönderildi. 22.09.2020


Arnavut Ciğeri

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc96093
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2014
2,308 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


500 g kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı un
2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Patates püresi için:
1 kg patates
15 g tereyağı
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşarpeyniri
Garnitür için:
2 adet kırmızı soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sumak
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz

Patates püresi için, patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Tencereye alıp 1 litre su ekleyip haşlayın.
Suyunu süzün.
Tereyağı, süt ve kaşarpeyniri ekleyip püre halinde ezin.
Garnitür için, soğanların kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğan, maydanoz, sumak, toz kırmızıbiber ve tuzu bir kapta harmanlayın.
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
Ciğerleri unlayıp eledikten sonra yağda 1-2 dakika kızartın ve yağını süzün.
Servis tabağına önce patates püresini sonra da ciğeri yayın.
Soğanlı garnitür ile sıcak olarak servis yapın.


Fotoğraf "tarifsiz tarifler" tarafından gönderildi. 25.08.2018


ARNAVUT CİĞERİ

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc88847
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2013
2,311 defa indirildi / yazdırıldı




Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı


1/2 kg. kuzu ciğeri
1 su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı un
Tuz
Kırmızı biber
Garnitür için
1 demet maydanoz
2 orta boy patates
2 orta boy kuru soğan
Sumak

Ciğer zarı, soyularak kuşbaşı iriliğinde doğranır. (Ciğerin zarı, soyulduktan sonra yıkanmaz. Sadece kanının akması için süzgeçte bekletilir.)
Unun içine tuz ve kırmızı biber eklenip karıştırılır. Ciğerler bu karışıma iyice bulanır. Geniş delikli süzgece alınıp unun fazlası silkelenir.
Ciğerler, kızdırılmış sıvı yağda ve harlı ateşte kızartılır. Delikli kepçe ile servis tabağının ortasına konur.
Soğanlar piyaz halinde doğranır. Tuzla ovulup yıkanır. Doğranmış maydanoz ve sumakla karıştırılır. Patatesler küp küp doğranıp kızartılır.
Ciğerin etrafına kızarmış patates ve soğanlar konularak servis yapılır.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 10.07.2024


ARNAVUT CİĞERİ

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc80611
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2012
2,455 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

2 adet kuzu ciğeri (veya 1 adet koyun ciğeri)
2,5 su bardağı rafine yağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tuz (soğan için)
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 bağ kıyılmış maydanoz
4 adet iri soğan

1) Ciğerlerin zarlarını temizleyerek 1,5 santim çapında zar gibi doğrayınız.
2) Soğanları piyaz doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuzla iyice ovup yıkayınız. Sıkarak bir tabağa çıkarınız. Maydanozla karıştırıp muhafaza ediniz.
3) Ciğerleri bol unda fazla karıştırmadan unlayınız; ve bir kalburun üzerine çıkarıp sallamadan kalburu 2-3 defa hafifçe yere vurup, fazla unun akmasını sağlayınız. Kalbur yoksa elinizle dikkatlice bir kaba çıkarmanız yeterlidir.
4) Yağı kızgın ateşte dumanı çıkıncaya kadar kızdırınız. Ciğerlerin yarısını 1-2 dakika kızartıp bir kevgirle bir tencereye çıkarınız.
5) Kalan ciğeri de aynen kızartıp kevgirle alınız.
6) Bütün ciğerlerin üzerini kapatıp, iyice soğutunuz.
7) Sonra, 1 kepçe yağ alıp üzerlerine gezdiriniz.
8) Soğanı yanında olarak servis yapınız.

Not: Ciğerin zarının soyulması gereklidir. Eğer soyamazsanız, üzerini kapatıncaya kadar buzlu suda 4 dakika bekletiniz. Kolaylıkla soyulur. Doğradıktan sonra iyice kurulayınız.


ARNAVUT CİĞERİ

dobra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc72835
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012
2,670 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

1 kg dana veya koyun ciğeri
1 su bardağı un
Tuz
Pul kırmızıbiber
Kekik
isteğe göre 3 adet patates
sıvıyağ

Kuşbaşı kestiğimiz ciğerleri yıkamadan una bulayıp, eleyerek fazla unu dökelim.
Önceden ısıtılmış bol sıvıyağa atıp, çok fazla olmamak şartı ile kızartalım, (kızartırken tavadan alacağımız bir ciğer parçasını ikiye keselim, eğer içi kırmızı ise biraz daha pişirelim)
Kızartma işi bitince tavadan alacağımız bir miktar sıvıyağı ciğerlerin üzerine dökelim.
Arzu ettiğiniz kadar baharatı ilave edip iyice harmanlayalım.

Not: Ciğerin biraz daha lezzetli ve bereketli olmasını istiyorsanız, ciğer büyüklüğünde kesip, kızarttığımız patatesler ile karıştıralım.


Fotoğraf "telsiz" tarafından gönderildi. 16.09.2020






Arnavut Ciğeri Tarifleri Taşlık Tarifleri



(26 adet Arnavut Ciğeri 595,860 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort