|
Arnavut Ciğeri |
|
sadıka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc71561
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2012
2,360 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg dana ciğeri
2 patates
6 kaşık un
Yarım bardak sıvı yağ
Patatesler soyulur, yıkanır, küp seklinde doğranır. Ciğer soğuk suda 3-4 kez yıkanır ve süzgeçte süzülür. patatesleri kızartılır. Sonra ciğerin yarısını unlayıp, fazla kızgın yağın içine bırakılır. Ciğer kızardıktan sonra patates ve ciğerleri bir tabakta karıştırın.
|
Arnavut Ciğeri |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70952
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2011
2,548 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet koyun ciğeri
Yarım su bardağı un
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Adet soğan
Yarım demet maydanoz
isteğe bağlı Tuz
Ciğeri temizleyin, küp küp kesin, yıkayın ve süzgece koyun. Suları süzülünce ciğerleri una bulayın. Yağı kızdırın. Fazla unlarını döküp kızgın yağda kevgirle karıştırarak biraz pişirin. Piyaz için soğanı doğrayın ve kıyılmış maydanozla karıştırın. Ciğerleri ve hazırladığınız piyazı servis tabağına alın ve servis yapın.
|
Arnavut Ciğeri |
|
doğanay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2011
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68257
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2011
2,397 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet koyun ciğeri
Yarım su bardağı un
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Adet soğan
Yarım demet maydanoz
Biraz tuz
Ciğeri temizleyin, küp küp kesin, yıkayın ve süzgece koyun. Suları süzülünce ciğerleri una bulayın. Yağı kızdırın. Fazla unlarını döküp kızgın yağda kevgirle karıştırarak biraz pişirin. Piyaz için soğanı doğrayın ve kıyılmış maydanozla karıştırın. Ciğerleri ve hazırladığınız piyazı servis tabağına alın ve servis yapın.
|
Arnavut Ciğeri |
|
Ercüment Çözer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65128
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011
2,676 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kuzu ciğeri
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1adet soğan
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Ciğeri kuşbaşı doğrayarak yıkamadan süzgeçte bekletin, kanı aksın. İyice süzülünce un serpin elinizle ezmeden karıştırın. Bir tavada tereyağını ve 1 çay bardağı sıvı yağı koyup kızdırın. Ciğeri atıp kapağını kapatın. Kapağını açmadan tavayı silkeleyerek pişirin. Ocaktan indirince tuzunu biberini serpin yanında kıyılmış soğan ve maydanoz ile servise sunun.
|
Arnavut Ciğeri |
|
Gülali
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2011
Mesajlar: 22 Şehir: Ayaş |
Kısa URL: https://ml.md/lc64720
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
2,940 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet koyun ciğeri
Yarım su bardağı un
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
1 su bardağı sıvıyağ
4 adet büyük soğan
3 adet patates
Yarım demet maydanoz
Yarım çorba kaşığı pul biber
Tuz
Üstünün zarları soyulmuş ve büyük zar şeklinde doğranmış ciğerlere tuz ve kırmızıbiber koyarak karıştırın. Bir tavaya 1 bardak sıvıyağ koyun ve kızdırın. Yağ kızınca ciğerleri unlayarak azar azar atın. 1 dakika kadar pişince çıkarın ve bir kaba koyun. Ciğerlerin tamamını pişirdikten sonra patatesleri de zar şeklinde kesip, aynı şekilde kızartın ve ciğerlerle karıştırın. Soğanları yarım ay biçiminde doğrayın. Bir kapta tuzladıktan sonra yıkayıp suyunu süzün ve kıyılmış yarım demet maydanoz ve yarım kaşık pul biber ile karıştırarak ciğer tabağının kenarına garnitür olarak koyun ve servis yapın.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 25.05.2019
|
Arnavut Ciğeri |
|
Ayşe'm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2010
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54299
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2010
3,253 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. dana ciğeri
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Kırmızıbiber
Garnitür olarak:
1/2 demet maydanoz
2 orta boy soğan
Tuz
Sumak
Ciğerin zarını soyup kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Unun içine tuz ve kırmızıbiber ekleyip karıştıralım. Ciğerleri una yatırıp karıştıralım ve geniş, delikli süzgece alıp unun fazlasını silkeleyelim. Ciğerleri kızdırılmış sıvı yağda ve harlı ateşte birkaç partide kızartarak delikli kepçe ile alalım. Piyaz doğranmış soğanı tuzla ovup sudan geçirerek suyunu sıkalım. Sumak ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırarak ciğerin yanında servis yapalım.
Not: Ciğerin zarım soyduktan sonra yıkamayın, sertleşir. Ciğerleri unla karıştırdıktan sonra unun fazlasını iyice silkeleyin. Ciğerlerin sulanmaması için çok harlı ateşte ve iyice kızdırılmış yağda ve birkaç kerede karıştırarak kızartın.
Fotoğraf "latife hanım" tarafından gönderildi. 15.01.2021
|
|