|
Arpa Şehriye Pilavı |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc3627
Gönderme Tarihi: 11.May.2006
4,488 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardagi arpa sehriye
1/2 tablet tavuk suyu
2,5 yemek kasigi sivi yag
Once yagi tencereye koyup kizmasini bekleyin ardindan,yarim bardak arpa sehriyeyi yagda kavurun. Sehriyeler iyice esmerlesince kalan 1 bardak sehriyeyi de ilave edin ancak tencereye eklediginiz son sehriyelerin ilk sehriyeler kadar esmerlesmemesine dikkat edin.Sehriyeleri kavurdiktan sonra (2 renk sehriye ortaya cikicak boylelikle)uzerine suyunu ve et suyu tabletini ilave edip kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin. Suyunu cektikten sonra tencerenin uzerine bez kapatip demlenmesini bekleyin.
ML® Arpa Şehriye Pilavı için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.03.2024
|
Arpa Şehriye Pilavı |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc4224
Gönderme Tarihi: 28.May.2006
4,417 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardagi arpa sehriye
2 su bardagi et suyu
1 çorba kasigi margarin
1 çorba kasigi sivi yag
2 adet domates
Yeteri kadar tuz
Sivi yag ve margarinle birlikte bir bardak sehriyeyi tencereye koyun, pembelesene kadar pisirin. Kalan sehriyeyi de ilave edip 5 dakika daha kavurun. Iki bardak et suyu ve rendelenmis domates koyup karistirin.
Kaynamaya baslayinca altini kisip 20 dakika daha pisirin. Pilavi et, sebze veya tavuk yemeklerinin yaninda ikram edebilirsiniz.
ML® Saltanat Pilavı için tıklayın
ML® Şehriyeli Pilav (görsel)
|
Arpa Şehriye Pilavı |
|
Melda Özerman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2008
Mesajlar: 33 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22737
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2008
4,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak arpa şehriye
2 kaşık tereyağı
1 kaşık salça
3 bardak su
Tuz
Şehriyeyi bir tencereye alıp suyu ekleyin. Üzerine sulandırılmış salçayı da ilave edin. Tuzunu da ayarlayarak suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çekince üzerine erimiş tereyağını gezdirerek servis edin.
|
Arpa Şehriye Pilavı |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63596
Gönderme Tarihi: 28.May.2011
3,588 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr arpa şehriyesi
200 gr (13 çorba kaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
7+1/2 su bardağı kaynar su ya da et suyu
Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Yağ kızınca şehriyeyi koyup, delikli kepçe ile sürekli karıştırarak 4-5 dakika, sarımtırak bir renk alana kadar kavurunuz. Salçayı ve tuzu ekleyip, kaynar su ya da et suyunu ekleyiniz. Birkaç kez karıştırıp, çok ağır ateşte 15 dakika, suyunu çekene kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, pilavı ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.
ML® Mahmudiye için tıklayın
|
Arpa Şehriye Pilavı |
|
FatihB
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Sincan Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75912
Gönderme Tarihi: 21.May.2012
3,316 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 arpa şehriye
3 demet taze soğan
3 demet dereotu
1 adet Knorr Et Bulyon
600 ml. su
45 ml. zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Taze soğanların beyaz ve yeşil kısımları ayrı ayrı kesin. Dereotunu incecik kıyın.
Soğanların beyaz kısımlarını tencereye koyup 50 ml. su ile pişmeye bırakın; yumuşayınca zeytinyağını ekleyin ve renklerini döndürmeden birkaç dakika daha pişirin. Arpa şehriyeleri ekleyin ve çevirmeye devam edin. Kaynar tavuk suyunu ilave edin. Soğanın yeşil kısımları ve dereotunu arpa şehriyelerin üstüne yayın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
|
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc86008
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2013
2,798 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 çorba kaşığı tepeleme yağ
Kâfi miktarda tuz
500 gram arpa şehriye
7,5 su bardağı et suyu (yoksa su)
2 çorba kaşığı salça
1) Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Ve şehriyeyi ilâve ederek kevgirle karıştırarak sarı bir renk alıncaya kadar 4-5 dakika kavurunuz.
2) Salçasını ilâve edip iyice karıştırdıktan sonra tuzunu, kaynar olarak suyunu ilâve ederek bir kere kuvvetlice karıştırınız.
3) Sonra gayet ağır ateşte 17 dakika pişiriniz.
4) İstediğinize göre, sade arpa şehriye pilavı olarak veya incik kebabın yanında veya tas kebabın yanında veya herhangi bir (salçalı ve ızgara, tava) yemeğin yanında servis yapınız.
|
Arpa Şehriye Pilavı |
|
alaylı
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc94704
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2013
2,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak arpa şehriye
2 adet domates
1 adet sivri biber
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı zeytinyağı
400 gram sotelik et
1 tutam pul biber
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Eti, suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Et sert kalmışsa tekrar su ilave ederek pişirmeye devam edin.
Et piştikten sonra tencereye yağları ilave edin. Şehriyeyi ve tuzunu atıp, şehriyeler altın sarısı rengini alana kadar kavurun.
Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Sivri biberi doğrayın. İki malzemeyi de yine tencereye alıp yumuşayıncaya kadar bir süre de bu şekilde pişirin.
Son olarak baharatlarını atıp, üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip, suyunu çekene kadar pişirin.
|
Arpa Şehriye Pilavı |
|
türk anahtarı
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Bitlis |
Kısa URL: https://ml.md/lc118625
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2016
2,384 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nermin Dinler
1 su bardağı arpa şehriye
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kaynar su
Tavuk ya da et suyu
Konserve mısır
Tuz
Arpa şehriyeleri renkleri değişene kadar yağda kavuralım. Üzerini 1 cm geçecek kadar kaynar su ekleyelim. Tavuk suyu ya da et suyunu koyalım. Konserve mısırı da süzüp pilava ilave edelim. Tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak suyu çekene kadar pişirelim. Pişen pilavı 15 dk. dinlendirip servis yapalım.
|
Arpa Şehriye Pilavı |
|
klavye
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2017
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc129117
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2017
1,365 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı arpa şehriye
1 buçuk yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kaynar su
Arpa şehriyeleri bir tencerede, tereyağı ile rengi dönene kadar iyice kavurun. Üzerini 1 santimetre geçecek kadar kaynar su ve tuz ekleyip, kapağı kapalı olarak suyunu çektirin. Suyunu çeken pilavın altını kapatın ve karıştırın. Yarım su bardağı kaynar suyu pilava ekleyip, kapağı kapalı şekilde 15 dakika demlendirin ve servis yapın.
|
Arpa Şehriye Pilavı |
|
nuran nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2016
Mesajlar: 41 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc142729
Gönderme Tarihi: 15.May.2019
677 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 paket arpa şehriye
70 gram tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Su
Yağları tencereye alıp biraz kızdırdıktan sonra şehriyeyi içine boşaltın. Devamlı karıştırarak kahverengi bir renk almasını sağlayın. İstediğiniz rengi alan şehriyeye oda sıcaklığında su ekleyin. Daha sonra tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı en düşük kısma getirip suyunu çekene kadar pişmesini bekleyin.
|
Arpa Şehriye Pilavı |
|
merkür
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc153407
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2020
382 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
1 adet çarliston biber
2 adet domates
1,5 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
İlk olarak domatesleri rendeleyin ve bir kenara alın. Biberleri küp şeklinde doğrayın.
Tereyağı ve sıvı yağı tabanı geniş bir tencereye alın ve ısıtın. Biberleri ekleyip, kavurmaya başlayın. Biberler renk alınca arpa şehriyeleri ekleyin.
Arpa şehriyeleri bir kevgir yardımı ile ara ara pişmesine izin vererek kavurun.
Arpa şehriyeler, koyu kahverengiye dönünce üzerine domatesleri ekleyip, 2-3 dakika daha kavurun. Ardından baharatları ekleyin.
Bir kaba 3 su bardağı sıcak suyu alın ve hepsini birden, pilava boşaltın. Bir iki defa karıştırın ve kapağını kapatın.
3-4 dakika harlı ateşte, 5 dakika orta ateşte, 10 dakika kadar da kısık ateşte pişirin. Arada kapağını açarak su seviyesini kontrol edin ve bir iki defa karıştırın.
Pilav, göz göz olunca ve arpa şehriyeler pişince ocaktan alabilirsiniz. Tencerenin üzerine bir kağıt havlu serin ve kapağını kapatın. 20 dakika kadar demlendirin.
Servis etmeden önce karıştırın ve ılık bir şekilde servis edin.
|
Arpa Şehriye Pilavı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159453
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2021
286 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak arpa şehriye
2 kaşık tereyağı
2 kaşık sıvıyağ
3 bardak sıcak su
Tuz
Tavuk bulyon
Tereyağını eritin. Sıvıyağı da ekledikten sonra şehriyeleri renk alana kadar kavurun. Sıcak suyu ve bulyonu ilave edin. Tuzunu da ekleyip kapağını kapattıktan sonra suyunu çekene kadar pişirin.
|
Arpa Şehriye Pilavı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163576
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2022
285 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı arpa şehriye
1 adet orta boy kırmızı biber
5-6 adet orta boy mantar
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
Su
6 dal dereotu
Tuz
Karabiber
Kırmızı biberi küp doğrayın. Mantarı ince doğrayın. Ayçiçeği yağını tavaya alıp kırmızı biberi bir-iki dakika kavurun. Üzerine mantarı katın. Suyunu salıp çekene kadar kavurduktan sonra kenara alın. Tereyağını kızdırıp şehriyeyi rengi dönene kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, biberli-mantarlı karışım, haşlanmış nohut, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip, ocaktan alın. Kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
|
Arpa Şehriye Pilavı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167555
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2022
263 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
1 adet sivri biber
2 adet domates
3 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Domatesleri rendeleyin, biberleri de ince ince doğrayın.
Tereyağını tencerede eritin.
Biberleri tencereye ekleyin ve kavurun.
Ardından arpa şehriyeleri ekleyip karıştırmaya kavurmaya devam edin.
Şehriyeler koyu bir renk alınca da rendelenmiş domatesi ilave edip birkaç dakika kavurun ve karabiber ile tuzu ekleyin.
Son olarak sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pilav suyunu çekince ocaktan alıp dinlendirin.
|
Arpa Şehriye Pilavı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174859
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2023
206 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.karaca.com
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı arpa şehriye
Önceden ısıttığınız tencerenize tereyağını ekleyin.
Tereyağı eridikten sonra arpa şehriyeyi tencerenize koyun.
Erimiş tereyağının arpa şehriyenizin her tarafına eşit bir şekilde temas ettiğinden emin olana dek karıştırın.
Orta ateşte birkaç dakika kavurduğunuz arpa şehriyenize üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin.
Suyunu çekene kadar kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde pişirin.
Suyunu çekmiş pilavınızı birkaç dakika demlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Arpa Şehriye Pilavı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177319
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2024
188 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Pilav tenceresine zeytinyağında arpa şehriyeleri rengi dönene kadar kavurun. Sıçrama yapmaması için, ocağın altını kısıp, et suyunu ve suyu ekleyin. Tuzunu ilave edin. Kaynamaya başladığında tereyağını ekleyin. Suyu çekene kadar pişirin.
|
|