Kısa URL: https://ml.md/lc63948
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2011
3,305 defa indirildi / yazdırıldı
Elif Korkmazel
2 SU BARDAĞI BULGUR
1 ÇAY BARDAĞI ARPA ŞEHRİYE
3 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
4 SU BARDAĞI SU
TUZ
Tencereye tereyağını koyup üzerine arpa şehriyeleri ekleyip kavurun. 3 dakika sonra bulguru ilave edip kavurmaya devam edin. 3 dakika kavrulan bulgurların üzerine suyunu koyup kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Sonra kapağını açıp demlendirin sıcak servis yapın
Kısa URL: https://ml.md/lc142731
Gönderme Tarihi: 15.May.2019
808 defa indirildi / yazdırıldı
1 bardak arpa şehriye
2 bardak bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
3 bardak et suyu
Tuz
2 kaşık tereyağıyla birlikte arpa şehriyeyi pembeleştirin. Şehriyeler pembeleşince bulguru ilave edin. 2-3 dakika karıştırın. Üzerine et suyu ve tuz ilave edin. Suyunu çekince altını kapatın. Pilavı karıştırıp havalandırın. 10 dakika sonra servise hazırlayın.
1,5 çay bardağı bulgur
1 su bardağı arpa şehriye
1 adet soğan
2 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz ve baharatlar
Biberleri, soğanı ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayıp tencerede yağın içinde sotelemeye başlıyoruz. Üzerine arpa şehriyeleri ve pilavlık bulguru ekleyip kavuruyoruz. Üstünü geçecek kadar soğuk su ve tuz ilave edip orta hararetli ateşte kapağı kapalı vaziyette pişiriyoruz.10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.