|
|
Arpa şehriyeli et yahnisi |
|
Yemliha
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc17042
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2007
2,545 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım kg. dana kuşbaşı
1 su bardağı arpa şehriye
1 er adet kırmızı biber, sivri biber, kuru soğan, domates
2 su bardağı su
tuz
Tereyağı eritilir, kuşbaşı eklenir kavrulur. Önce kuru soğan kavrulur, biberler, domates eklenir, şehriye ve tuz katılır, en son suyu konur, şehriye suyunu çekene kadar pişirilir.
|
ARPA ŞEHRİYELİ YAHNİ |
|
elmakurdu
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2008
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25517
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2008
3,092 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 çorba kasığı margarin
2 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kasığı kuşbaşı et
2 adet biber
10 adet arpacık soğan
2 adet domates
2 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
Kimyon
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin. Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su barda suyu ilave edin. Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın. Kimyon ve karabiberi serpin. Sıcak servis yapın.
|
|
Arpa şehriyeli et yahnisi Tarifleri Et Yemekleri
|
|