|
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı |
 |
bulamaç
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10658
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006
4,151 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
100 gr tereyağı
yeteri kadar tuz
3 çorba kaşığı tereyağı (şehriyesi için)
1 kahve fincanı arpa şehriye
Pirinç bir tepside ayıklanır ve üstünü kaplayacak miktarda ılık su konur ve iyice soğuyuncaya kadar pirinç suda bekletilir. Su soğuyunca pirinçlerin kırılmamasına dikkat edilerek birkaç defa ovulur, sonra suyu dökülür. Pirinçlerden duru bir su çıkıncaya kadar soğuk suyla yıkanır, en sonuncusunda suyu iyice süzdürülür. Bir tencereye tereyağı konur. Sonra 3 su bardağı su ve 1,5-2 çorba kaşığı tuz katılır, kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta arpa şehriye 3 çorba kaşığı yağ içinde kızarıncaya kadar kavrulur. Şehriyeler iyice kavrulunca kevgirle alınır ve içinde bol kaynar su olan bir tencerede yarım saat haşlanır. Şehriyeden artan yağ kaynamakta olan pilav suyuna dökülür. Pilav suyu iyice kaynayınca suyu süzdürülmüş pirinç ve kavrulduktan sonra haşlanmış şehriye tencereye konur. Tahta kaşıkla bir-iki defa karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır ve pirinçler suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişmeye bırakılır. Pilav suyunu tamamen çekince tencerenin üstüne bir peçete, bunun üzerine de tencerenin kapağı kapatılır ve mümkünse kıvılcımlı ateşte, olmazsa çok kısık ateşte 5-10 dakika pilav demlendirilir. Tencere ateşten idirilmeden önce kevgirle pilav bir defa karıştırılıp servis tabağına alınır ve hemen servis yapılır.
ML® Mahmudiye için tıklayın
|
ŞEHRİYELİ PİLAV |
 |
Rana
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8135
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2006
2,669 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
5 su bardağı et suyu
2 kaşık arpa şehriyesi
1 kaşık sadeyağ
Yeteri kadar tuz
Bir kap içinde bir kaşık yağda şehriye kavrulur. 5 bardak et suyu ilâve edilir. Bir saat ılık, tuzlu suda ıslanmış, temizlenmiş pirinç şehriyeli suya katılır, orta ateşte pişirilir. Pirincin suyu çekildikten sonra iki kaşık kızgın yağ konur, gayet hafif kıvılcımlı ateşe sürülür, ateşten alındıktan yarım saat demlendirildikten sonra karıştırılır.
ML® Arpa Şehriye Pilavı için tıklayın
|
Şehriyeli Pilav |
 |
siyami
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7565
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006
2,969 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kaşık arpa şehriye
2 bardak pirinç
2 kaşık margarin
4 bardak su
Tuz
Tencerede yağ eritilir üzerine arpa şehriye ilave edilerek pembeleşinceye kadar karıştırılır. 4 bardak su eklenerek kaynatılır. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç kaynayan suya ilave edilir. Pirinçler suyunu çekince ateşten alınır ve dinlenmeye bırakılır.
|
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı |
 |
Cansu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3195
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
3,385 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kahve fincanı arpa şehriyesi
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
2 bardak pirinç
tuz
Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave ediP, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan arpa şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
ML® Şehriyeli Pilav için tıklayın

|
|