|
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı |
|
Cansu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3195
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
3,336 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kahve fincanı arpa şehriyesi
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
2 bardak pirinç
tuz
Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave ediP, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan arpa şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
ML® Şehriyeli Pilav için tıklayın
|
Şehriyeli Pilav |
|
yüzbaşınınkızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2007
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc16560
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2007
2,605 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Su bardağı pirinç
3 Kaşık sade yağ,
5 Su bardağı et suyu
Tuz
2 Kaşık arpa şehriyesi
Bir kap içinde bir kaşık yağda şehriye kavrulur. 5 bardak et suyu ilâve edilir. Bir saat ılık, tuzlu suda ıslanmış, temizlenmiş pirinç şehriyeli suya katılır, orta ateşte pişirilir. Pirincin suyu çekildikten sonra iki kaşık kızgın yağa konur, gayet hafif kıvılcımlı ateşe sürülür, ateşten alındıktan yarım saat sonra karıştırılır.
ML® Şehriyeli Pilav (görsel)
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 24.05.2020
|
Arpa Şehriyeli Pilav |
|
numune
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2010
Mesajlar: 43 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc57479
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2010
2,546 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı arpa şehriye
1.5 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Pirinci ayıklayıp yıkayın ve derin bir kaba alın. 1 çorba kaşığı limon suyu, tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletin.
Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun. Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Suyu ilave edip kapağını kapatın, kaynamaya başlayınca ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekinceye ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtün ve kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. Pirinçleri ezmemeye dikkat ederek harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Arpa Şehriyeli Pilav |
|
nuran nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2016
Mesajlar: 41 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc142730
Gönderme Tarihi: 15.May.2019
1,338 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
Pirinci temel pilav tarifindeki gibi ıslatın ve süzün.
Sıvıyağda arpa şehriyeleri hafif kızarana kadar kavurun ve pirinci ekleyin, kavurmaya devam edin.
Pirinçler kavrulunca, temel pilav tarifindeki gibi hazırladığınız kaynar suyu ekleyin.
Altını kısıp 10-15 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tereyağını ekleyin ve 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
|
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144498
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2019
874 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Pirinçleri ayıklayıp, yıkayın. Bir kaseye alarak sıcak suyla ıslatıp yarım saat bekletin.
Arpa şehriyeleri tencere alıp karıştırarak hafif kızarana kadar kavurun. Tencereye yağı ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Pirinçlerin suyunu süzerek tencereye ilave edin. Pirinçler tane tane ayrılana kadar karıştırarak kavurun. Kaynamış suyu ve tuzu ekledikten sonra kapağını kapatıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra pilavı demlenmeye bırakın.
|
Şehriyeli Pirinç Pilavı |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc147389
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2019
746 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı arpa şehriye
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
Tuz
Tereyağını tencerede eritin. Arpa şehriyeyi ilave edip şehriyelerin rengi dönünceye kadar kavurun. Şehriyeler kahverengileşmeye başladığında pirinci ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Pirinçler ha?f şe?a?aşmaya başladığında suyu ve tuzu ilave edip kısık ateşte pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile kapatarak dinlendirin. Sıcak servis yapın.
|
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153614
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2020
550 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1,5 su bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı şehriye
2 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet kesme şeker
4 damla limon suyu
1/2 çay kaşığı tuz
Tereyağı ve ayçiçeği yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin.
|
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158214
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2021
503 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak su ya da tavuk suyu (Sade pirinç pilavı için 1 bardak su kullanılmalı)
1 çay kaşığı tuz
Pirinç pilavı tarifine pirinçleri yıkayarak başlamanızı öneririz. Yıkanan pirinç dinlenirken altı yapıştırmayacak bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritin. Şehriyeyi süzgeçte sudan geçirin ve kızaran yağda rengi değişine kadar kavurun. (Sade yapacaksanız şehriye kavurma işlemini atlayarak ve suyu malzemeler 'de anlattığımız gibi azaltarak aynı tarif ile sade pirinç pilavı yapabilirsiniz.) Dinlenmiş pirinçlerinizi tencereye koyup üzerine birkaç damla limon sıkın. 1 dakikadan az süre karıştırın. Suyunuzu ekleyin ve ocağın altını kısıp pilav tenceresinin kapağını kapatın. Yaklaşık 10 dakika sonra kapağını kaldırın bir tur karıştırıp suyunu çekmiş mi diye kontrol edin. Suyunu çektiyse altını kapatın ve dinlenmeye alın. Bu sırada soğumaması için bir örtü ile tencereyi sarabilirsiniz. Dinlendikten sonra bir kaseyi kalıp olarak kullanıp derli toplu bir pilav sunabilirsiniz.
Not: Pirinçleri önden yıkayıp 4-5 dakika dinlendirin. Pirinçleri kavururken beyaz kalması için birkaç damla limon sıkın. Pirince su ekledikten sonra karıştırmayın. Kısık ateşte pişirin. Demlendirdikten sonra servis edin.
|
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158532
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2021
373 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)
Tuz
Pirinçleri bol suda yıkayarak ılık ve tuzlu su dolu bir kapta 30 dakika dinlendirelim.
Bu süre sonunda pirinçleri süzgeçten geçirin.
Teflon tencerede tereyağı eritin, sıvı yağ da ekleyerek üzerine arpa şehriyeleri katın.
Şehriyelerin rengi dönene kadar kavurun.
Pirinçler ilave ederek 2-3 dk daha kavurun.
Üzerine sıcak suyunu ve tuzu ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatarak önce yüksek ateşte, fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar kaynatın.
Daha sonra yani pirinçlerin üzerindeki su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın.
Tamamen suyu çekene kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra üzerine temiz bir bez koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.
Pilavı hafifçe karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
|
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168031
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2022
220 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 kaşık tereyağı
2 kaşık arpa şehriye
4 bardak su
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Tereyağını ve bir miktar zeytinyağını pilav tenceresine alın. Tereyağı eridikten sonra arpa şehriyeyi tencereye alıp, kavurun. Arpa şehriyeler pembeleştiğinde yıkayıp süzdüğünüz pirinci tencereye aktarın. Suyunu ve baharatlarını ilave edin. Suyun eşit şekilde yayılması için birkaç kez karıştırın. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. En az 10 dakika demlenmeye bırakın ve alt üst ederek karıştırdıktan sonra servis yapın.
|
|