|
|
Arpa |
|
çiçekçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc151008
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2020
343 defa indirildi / yazdırıldı
|
Arpa; A, K, E, C, B1, B2, B6 vitamini, kalsiyum, demir, selenyum, magnezyum, bakır, çinko, aminoasitler ve antioksidanlar açısından zengin bir tahıldır.
Ebu Hureyre'den rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz(Sav)'ın en fazla tükettiği yiyecek arpa ekmeğiydi.
Tıbbın kurucusu olarak bilinen Hipokrat arpa suyunda on haslet bulunduğunu ve ağır hastalıklara en hızlı etki eden gıda olduğunu söylemiştir.
Arpanın Faydaları:
Arpa akciğer hastalıklarına karşı korur, bronşit ve öksürüğe karşı korurur.
Böbreklerde taş ve kum oluşumunu engeller.
Besleyici değeri yüksek bir tahıldır.
Bol lif içeriğinden dolayı bağırsak dostudur.
Bedeni güçlendirir ve besler.
Cildi güzelleştirir,parlatır ve yeniler.
Tok tutucu özelliğinden dolayı kilo vermede yardımcı olur.
Sindirim sistemini güçlendirir.
Karaciğeri temizler ve toksinlerden arındırır.
|
Arpa |
|
Pınar Kutlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc29340
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2008
4,549 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dünyanın en eski tahıl ürünlerinden biri de hic kuskusuz arpa. Çünkü Mısır'da yapılan kazılarda arpa tohumları bulunduğu biliniyor. Şöyle yaklaşık bir tahminle arpanın 17 bin yıllık bir geçmişi olduğu öne sürülüyor. Fakat tek meziyeti bu değil. Çok büyük faydaları var: Kemiklere kalsiyum sağlıyor, hücrelerin sağlığını koruyor ve sinir hücrelerini takviye ediyor.
|
Arpa |
|
özgülarıca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2007
Mesajlar: 135 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18649
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2007
2,198 defa indirildi / yazdırıldı
|
Adı.............: Arpa
Ağırlık gr....: 100
Protein......: 8,2
Karbonhidrat: 78,8
Yağ
........: 1
Kolestrol...: -
Kalori
.....: 349
Kalsiyum....:
Demir
.......:
A vitamini...:
B1 vitamini.:
B2 vitamini.:
Niasin
......:
C vitamini...:
B1, B2, B6 vitaminleri ile E vitamini, minerallerden kalsiyum, mangan, kükürt, kobalt ve fosfor ihtiva eder.
Suda iyice kaynatılarak yenilirse kansızlığa, raşitizim hastalığına iyi gelir. İshali önler.
|
|
Arpa Tarifleri Besinlerin Değerleri
|
|