Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Arpacık Çorbası (Aydın)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Arpacık Çorbası (Aydın)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175723
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2023
210 defa indirildi / yazdırıldı




Aydın Valiliği

45 gr arpa şehriye
10 gr domates salça
1 adet domates
45 ml zeytinyağı
1 litre su
Tuz
Nane

Tencere içine önce zeytinyağı, domates ve üzerine salça ilave ederek orta ateşte birkaç dakika karıştırılır. Zeytinyağının domatesle oluşturduğu kokuyu aldığınızda, su ilave edilir.
Tekrar karıştırılarak, tencerenin ağzı yarım kapatılarak, 10 dakika kadar kaynatılır.
Kaynayan karışıma arpa şehriyeler ilave edilir. Tuz ve nane de eklenerek 15 – 20 dakika pişirilir. Bu süre içinde çorba ara, ara karıştırılır.
Sıcak servis edilir.

Not: Kısa zamanda az malzeme ile yapılan pratik, lezzetli ve doyurucu çorba. Kahvaltılarda tercih edilir.



Arpacık Çorbası (Aydın)

cetin ceviz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc139343
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2018
795 defa indirildi / yazdırıldı




Bir tencerede şehriyeler az yağda kavrulur.
Sonra rende domates ve salça eklenerek su ve baharatlarla kaynatılır, içine haşlanmış nohut ilave edilir. (Aydın'da bu karışıma 'cerp' denir)
İnmesine yakın unlu terbiye konur, üzerine salçalı kırmızı biberli yağ gezdirilir.

Not: Şehriye çorbası olarak da bilinir, tel şehriye de kullanılır, maydanoz vb. de ilave edilebilir.






Arpacık Çorbası (Aydın) Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri



(2 adet Arpacık Çorbası (Aydın) 6,719 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort