25 adet arpacık soğan
200 gram mantar
4 adet sivri biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber
4 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı un
Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp içine soyulmuş arpacık soğanları koyun ve 2 dakika pişirin. Sivri biberleri ve mantarları üzerine ekleyip10 dakika daha kavurmaya devam edin. Mantarlar pişince üzerine tereyağı koyup, un serpin sonra karıştırarak sütü ilave edin. Tuz karabiber ve kıyılmış maydanozla beraber sıcak servis yapın. Yanında makarna ya da pilavla da ikram edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc64987
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
3,793 defa indirildi / yazdırıldı
15 adet arpacık soğan
15 adet mantar
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Maydanoz
Karabiber
tuz
Soğanları zeytinyağında soteleyin. Doğranmış sivri biberleri ve mantarları da ilave edin. Karabiber ve tuzu ekleyip tereyağını koyun. Biraz kavurup unu ilave edin. Sütü de ekleyerek kıvamına gelmesini bekleyin. En son maydanozu ekleyip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc67281
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2011
3,850 defa indirildi / yazdırıldı
20 adet arpacık soğan
150 gram mantar
1 adet soğan
4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
Soyulmuş arpacık soğanları ve mantarları 5 dakika tereyağında kavurun. Üzerine irice doğranmış sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin. Unu ve sütü bu karışımın üzerine koyup koyu bir kıvam olana dek pişirin. Tuz, karabiber serpip servis tabağına alın, yanında püre ya da makarna ile servis yapılabilir.
Fotoğraf "ersel" tarafından gönderildi. 04.08.2014