|
Arpacık Soğanlı Yahni |
|
yeniçeri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2010
Mesajlar: 45 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc81459
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2012
3,262 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 kase arpacık soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet domates
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
Tencereye etleri aktarın. Etler suyunu çekene dek kavurun. Üzerine arpacık soğanları, tereyağını ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. 2 bardak sıcak suyu üzerine ekleyin. Kısık ateşte 1 saat boyunca pişirin. Tarçını ve rendelenmiş domatesi içine ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak pilav ve makarnaların yanında servis yapabilirsiniz.
Fotoğraf "siyami" tarafından gönderildi. 28.11.2014
|
Arpacık Soğanlı Yahni |
|
muhakeme
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2013
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc94074
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2013
1,961 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr dana kuşbaşı
50 gr margarin
yarım kilo arpacık soğan
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı salça
1 tutam kimyon
Etler yağda kendi suyunu salıp çekene kadar pişirilir. (Ben daha sonra düdüklüye aktardım, 15-20 dakika etler yumuşayana kadar az suda pişirdim) Düdüklü kullanılmayacaksa etlerin üzerine çıkana kadar su koyulur, tekrar çekene kadar pişirilir. Etler pişmeye yüz tutunca, margarin, salça, soyulmuş soğanlar, sarımsak, yenibahar, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip üzerini hafif çıkacak kadar da kaynar su ekleyerek soğanlar yumuşayana kadar pişirilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.07.2023
|
Arpacık Soğanlı Yahni |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc142874
Gönderme Tarihi: 21.May.2019
1,958 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kuşbaşı et
20 adet arpacık soğanı
5-6 adet sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Pul biber
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Etler düdüklü tencereye konur, az su ilave edilir, ateşe oturtulur, pim çıktıktan sonra 20 dakika pişirilir.
Bir tencereye yağ konur, etler, ayıklanmış arpacık soğanları eklenir, bir süre kavrulur.
1,5 bardak su, salça, pul biber, karabiber ve tuz eklenir bir süre daha pişirilir.
Sıcak servis yapılır.
|
Arpacık Soğanlı Yahni |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164918
Gönderme Tarihi: 18.May.2022
347 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. kuşbaşı dana eti
350 gr. soyulmuş arpacık soğan
2 adet patates
1 kaşık domates salçası
1 kaşık tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
1/3 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Kuşbaşı etleri, kapaklı bir güveçte orta ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince sıvı yağ ekliyoruz. İçine küp küp doğranmış patates ve soyulmuş arpacık soğanları ilave edip kavuruyoruz. Salça ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Ardından sakızı ve diğer malzemeleri de koyduktan sonra üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip kapağını kapatıyoruz. Patatesler pişince ocaktan alıp servis ediyoruz.
|
Arpacık Soğanlı Yahni |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173110
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2023
227 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bim.com.tr
3 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
400 gr Emin dana kuşbaşı tava
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
Yarım kilo arpacık soğanı
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 çay kaşığı Rafine sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 çay kaşığı Destan kimyon
3 su bardağı sıcak su
Çeyrek bağ maydanoz
Tavayı ocağın en büyük gözüne alın ve en kuvvetli ateş ile ısıtın. 3 çorba kaşığı zeytin yağını tavada ısıtın ve üzerine 400 gr dana kuşbaşını ekleyin. Karıştırarak kavurun. Etler renk almaya başlayınca üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve su çekene kadar 15 dakika kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Tencere 1 çorba kaşığı tereyağını, yarım kilo arpacık soğanını ve 3 diş sarımsağı ekleyip kavurun. 1 çorba kaşığı domates salçasını da ekleyip kavurmaya devam edin. 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kimyonu tavaya ekleyip, 3 su bardağı sıcak suyu tavaya koyun. Tavanın ağzını kapatıp 15 dakika orta ateşte pişirin. Dilerseniz küçük küçük kestiğiniz maydanozlar ile servis edebilirsiniz.
|
|