|
Aşçı Çorbası |
|
Koç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2006
Mesajlar: 54 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4841
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006
9,232 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Salça
150 gr. Kıyma
1 Adet Etsuyu Tableti
4 Su Bardağı Su
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
Karabiber
1 Çay Bardağı Erişte
Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun. Küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.
Soğanları yemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ilave edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin. Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.
Kaynayınca mercimek ve nohutu katın. En son olarak erişteleri ilave edin.
Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın.
|
Aşçıbaşı Çorbası |
|
zBayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2005
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc628
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2005
3,227 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı tel şehriye
100 gr. margarin
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı un
Yarım çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı domates salçası
1 yumurta
6 bardak et suyu ya da su
Biraz maydanoz
Bir tencereye ince çentilmiş soğan ve yağı koyup pembeleşinceye kadar kavurun. Kırmızı mercimekleri salça ile karıştırarak soğana katın. Suyunu da koyup kaynayıncaya kadar bekletip ağır ateşe alın. Başka bir tencerede tel şehriyeyi haşlayıp süzün ve bir kenara ayırın. Çorba ateşten alınacağına yakın şehriyeyi içine atın. Yumurtayı bir kaba kırın, içine un kattıktan sonra 1 bardak soğuk su ile karıştırın. Sonra buna kaynamakta olan merimeiğin suyundan 2 bardak ekleyip, hepsini birden yumurta teli ile karıştırıp, ineceğine yakın mercimeğin içine katın. Sonra ateşten alıp süzgeçten geçirip,tuz, kekik, maydanoz, ekleyip sıcak olarak servis yapın.
|
Aşçıbaşının Çorbası |
|
sütlaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.03.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc133066
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2018
1,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek (haşlanmış)
1 soğan (rendelenmiş)
Yarım çay bardağı tel şehriye
1 adet haşlanmış tavuk eti (göğüs kısmından)
1 kaşık salça
1 kaşık un
Tuz
Nane
Karabiber
Sıvı yağ
Önce tavuğumuzu haşlayıp suyunu ayırıyoruz. Tavuğu da kibrit çöpü gibi dilimliyoruz. Tencerede kızdırdığımız yağın içine rendelenmiş soğanı ilave ediyoruz. 2-3 dakika kavurduktan sonra unu da koyup birkaç dakika daha kavuruyoruz. Daha sonra haşlanmış mercimeği tencereye boşaltıyoruz ve salçayı da ekleyip karıştırarak tavuk suyunu tencereye boşaltıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca süzekten geçiriyoruz ve tekrar tencereye alıp haşlanmış tavuk etini ve şehriyeyi çorbamızın içine boşaltıp tuzunu baharatını ekleyip, birkaç dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp servis yapıyoruz.
|
Aşçı Çorbası |
|
insancıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc144890
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2019
1,008 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir parça tavuk göğsü
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı tel şehriye
1 adet domates
Bir tutam maydanoz
Bir tatlı kaşığı kekik
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
Tavuğun göğüs etini 12 çay bardağı kadar suda haşlayın.
Suyunu daha sonra kullanmak üzere kenara ayırıp etlerini didikleyin.
Soğanı yemeklik doğrayıp tencerede sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Ardından salçaları da tencereye ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun.
Son olarak yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ekleyin.
Tavuğun suyunu ve tuzu tencereye ilave edip kapağını kapatın.
Bu arada şehriyeleri küçük bir tencerede 1 çay bardağı kadar suyla haşlayın.
Domatesi soyup küçük küçük doğrayın.
Maydanozları ince ince kıyın.
Mercimekler pişince blenderla ezerek ya da süzerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Son olarak sırasıyla şehriye, domates ve maydanozları tencereye ekleyin.
Baharatlarını da ilave edip bir-iki taşım daha kaynatın. Çorbanız hazır.
|
Aşçıbaşı Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144891
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2019
894 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kırmızı mercik
300 gr soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı damates püresi
2,5 lt suyu
100 gr suda haşlanmış telşehriye
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı feslengen
1 çay bardağ ıhaşlanmış didilmiş tavuk eti
2 çorba kaşığı margarin
Tencereye margarini koyup eritin içine yemeklik doğranmış soğanı atıp kavurun daha sonra unu ilave edin 2-3 dakika kadar kavurun, içine domates püresini, yıkanmış süzülmüş mercimeği koyup 2 dakika kavurun ve etsutunu ilave edin pişirin. Mercimek iyice pişince çorbayı blendırdan geçirin. Çorbanın içine tavuk etlerini, tuzu, kekiği, fesleğeni ve maydanozunu katıp bir taşım kaynatın sıcak servis yapın.
|
Aşçıbaşı Çorbası |
|
mavi geyik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2019
Mesajlar: 55 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc144664
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2019
711 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 parça tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay bardağı kırmızı mercimek
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı tel şehriye
Çeyrek demet maydanoz
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
Tavukları 6 su bardağı suda haşlayın. Suyunu bir kenara alıp etini de bir çatal yardımıyla didikleyin.
Yemeklik doğradığınız soğanları tencerede kızdırdığınız yağda kavurmaya başlayın.
Soğanlar yumuşayınca unu ekleyip pembeleşene kadar kavurmayı sürdürün. Ardından salçaları da ilave edin.
Bu esnada mercimekleri yıkayıp tencereye ekleyin. 2 dakika kadar çevirdikten sonra tavuk suyu ve tuzu da ilave edip kapağını kapatın.
Şehriyeleri başka bir tencerede 1 çay bardağı suda haşlayın. Domatesleri küp küp, maydanozları ince ince doğrayın.
Mercimekler pişince pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar el blenderıyla ezin.
Şehriye, maydanoz, domates ve baharatları da tencereye ekleyip bir taşım daha kaynatın.
|
Aşçı Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171350
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2023
340 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı beyaz un
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı tavuk suyu
6 su bardağı içme suyu
2 adet kemikli tavuk baget
1 çay kaşığı tuz
1 adet domates
Yarım çay bardağı arpa şehriye
1 avuç maydanoz
Soğanları minik minik doğrayıp yağda çevirmeye başlıyoruz. Hafif pembeleşmeye başladığında un ilave edip sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
Başka bir tencerede tavuk bagetleri haşlıyoruz. Tavuğun suyundan 2 su bardağı alıyoruz. Bagetleri didikliyoruz. Küçük parçalara ayırıyoruz.
Kavrulan unlu soğanın içine mercimekleri yıkayıp ilave ediyoruz. Tavuk suyunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. İçme suyu ekliyoruz. 5-6 su bardağı kadar. Karıştırıyoruz.
Kaynarken içine arpa şehriyeleri ve didilmiş tavuğu ilave ediyoruz. Mercimekler patlayana kadar karıştırdığınızda mercimeklerin piştiğini anlayacaksınız o aşamada minik küpler halinde doğradığınız domatesi ilave edip 3-4 dakika daha pişiriyoruz.
Baharatları ilave ediyoruz ardından ince kıyılmış mercimeği ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
|
|