Kısa URL: https://ml.md/lc153427
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2020
1,079 defa indirildi / yazdırıldı
Rahime BATAK - Sultan ALKAN
1,5 Su Bardağı Buğday Unu
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Pekmez
2,5-3 Su Bardağı Su
1 yemek kaşığı tereyağı tavaya konur, eriyince üstüne un ilave edilerek kavrulur.
Diğer bir tarafta pekmez ve su karıştırılarak ısıtılır.
Unun rengi değişmeye başlayınca tavada ısınan pekmezli şerbet tavaya dökülür ve karıştırılır.
Kıvamı koyulaşınca aside tabaklara dökülür, üzerine ceviz ve eritilmiş tereyağı gezdirilip servis edilir.
Not: Kıvamı isteğe bağlı, daha yoğun veya sulu olarak değişebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc156299
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2021
307 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı su
2 su bardağı pekmez
Sıvı yağı ısıtıp unu kavurmaya başlıyoruz. Unun kokusu çıkınca su ilave edip çektiriyoruz. Üzerine pekmezi de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Helvamız olunca cevizlerle süslüyoruz.