Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Enginar Tarifleri > ASİDE (7 adet - 72,735 defa bakıldı)

ASİDE


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ASİDE

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12848
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2007
2,656 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi İçin):
Bamyaları yatırmak için:
1/2 kahve fincanı sirke,
1 silme çorba kaşığı tuz.
Bamyası için:
250 gram bamya,
1+1/2 çorba kaşığı sadeyağ,
1 baş soğan,
200 gram kuşbaşı kuzu eti,
1 İri domates,
1/2 limon,
4 yeşil biber,
1 bardak et suyu,
yeteri kadar tuz.
Lapası İçin:
2 bardak pirinç,
6 çorba kaşığı sadeyağ,
1 baş soğan,
2 domates,
5 bardak et suyu,
1 çorba kaşığı tuz.

Yapımı:
Bir kuşaneye birbuçuk çorba kaşığı sadeyağı koyup eritmeli. Yağ eriyince bunun içine ince ince doğranmış soğanı atıp tahta bir kaşıkla karıştırmalı. Soğanların rengi iyice nar gibi olunca bunun içine kuşbaşı kesilmiş yağlı eti katmalı. Tahta kaşıkla karıştırarak etleri de on dakika kadar kavurmalı. Bu sürenin sonunda kabuğu soyulmuş, çekirdeği çıkarıldıktan sonra ufak parçalara doğranmış domatesi katmalı. Beş dakika, daha pişirmeli.
Bu işler olurken bamyaların tepelerini külâh gibi sivri tıraş edercesine ince kesip atmalı. İçlerine su işleyebilmesi için altlarının sivri yerini hafifçe kesmeli. Sonra bu ayıklanmış bamyaların üstüne sirkeyle bir çorba kaşığı tuzu serpip bamyaları karıştırdıktan sonra yarım saat kadar bir kenarda dinlendirmeli. Yarım saat sonunda bamyaları bol suda yıkayıp tuz ve sirkesini gidermeli. Sonra suyunu süzdükten sonra bamyaları tenceredeki yarı pişmiş etle sebzenin içine boşaltmalı. Küçük küçük kesilmiş biberle limon suyunu ve yeteri kadar tuz ve bir bardak et suyunu da kattıktan sonra bam. yayı kapalı tencerede ve orta ısılı ateşte 50 - 60 dakika kadar pişirmeli. Beri yanda bir tencereye 6 çorba kaşığı sadeyağ koymalı. İçine ince doğranmış soğanı attıktan sonra tahta kaşıkla karıştı, rarak soğanları pembe bir renk alıncaya kadar kavurmalı. Sonra bu soğana kabukları ayıklandıktan sonra çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış domatesleri katmalı. Domatesler eriyip de salçamsı bir duruma gelinceye kadar bunları karıştırarak pişirmeli. Domatesler eriyince buna beş bardak et suyunu katmalı. Tenceredekiler kaynama, ya başlayınca taşları ayıklanmış yarım saat sıcak suda yatmış ve duru suyu çıkıncaya kadar yıkanmış pirinçleri katmalı. Karıştırdıktan sonra pirinç suyunu çekip de lapa denilen kıvama gelinceye kadar bunu orta ısılı bir ateşte pişirmeli. Pirincin lapalanması için birkaç defa karıştırmayı unutmamak gerekir. Lapayla bamya hazır olunca öbür lapayı servis tabağına döküp yaymalı. Sonra bu lapanın üstüne bamyayı boşaltmalı ve böylece servis yapmalı. Asidenin daha hoş olması için servis tabağı kullanmamak daha doğru olur. Bu durumda lapayı tabaklara bölüp yaymalı. Sonra bu lapaların üstüne bamyaları kaşık kaşık koyarak tabak sayısına göre bölmeli ve böylece herkesin önüne asidesini koyarak servis yapmalı.


ML® Aside Helvası için tıklayın



ASİDE (kuru bamyadan)

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc84314
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2012
2,406 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı pirinç
2 adet iri domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tuz
1 orta boy ince kıyılmış soğan
6 su bardağı et suyu
Bamyası:
150 gram kuru bamya
sirke
1 tane orta boy havuç
3 çorba kaşığı tereyağı
300 gram kuşbaşı kuzu eti
ince kıyılmış 2 iri soğan
tuz
4 bardak et suyu yoksa su
1 limonun suyu

Bir tencereye bol su koyup kaynatın ve bamyaları ipiyle içine atın. Bir kahve fincanı sirke katıp beş dakika kaynattıktan sonra çıkarın, soğuk suya tutan. Havucu tavla zarı gibi doğrayın. Yağı bir tencereye koyup kızdırın, etleri ilave edip 4-5 dakika kavurun, ardından soğanları katıp 3-4 dakika daha kavurun. Tuzuna ve suyunu koyup pişirmeye başlayın. Bamyaların ipini çıkarın et suyu, limon suyu ve havuç katarak beraber bir saat pişirin.
Pirinci temizleyip 1 saat tuzlu bol ılık suda ıslayıp 4 defa yıkayarak bir süzgece çıkarınız. Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Soğanlar pembe bir renk alıncaya kadar 3-4 dakika kavurup pirinci, domatesi, tuzunu ve et suyunu ilâve ediniz. 5 dakika hızlı ateşte, sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak tamamen suyunu çekip ezilinceye kadar 30 dakika pişirip ateşten alınız.
Aside'yi bir tabağın ortasına koyup kepçenin tersi ile bastırarak yuva gibi açınız ve ortasına kuru bamyayı koyarak servis yapınız.


ASİDE

Buğday Hatun
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.06.2010
Mesajlar: 40
Şehir: Kerkük
Kısa URL: https://ml.md/lc52443
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2010
2,211 defa indirildi / yazdırıldı




Bir tencerede kuvvetli ateş üstünde çentilmiş soğanı tereyağıyla pembeleşinceye kadar çevirip içine ince kıyma ya da kuşbaşı etler atınız. Biraz çevirdikten sonra, su ya da etsuyu ilâve edip ateşi hafifletiniz. Tuz, biber, kırmızıbiber serpip kaynamağa başlayınca, ufalayıp doğradığınız bamyayı koyunuz ve karıştırıp pişmeğe bırakınız. Diğer tarafta bir tencerede kaynamakta olan yeteri kadar tuzlu suya pirinci salıp lapa haline gelinceye dek kaynattıktan sonra orta ateşe koyunuz. Sonra yeteri kadar unu kaşık kaşık ilâve ile eze eze yediriniz. Arada bir karıştırarak iyice piştikten sonra tabağa koyup ortasını abınız. Hazırladığınız Karcı açtığınız yere koyup servis yapınız.


Aside

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc35149
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2009
2,192 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

Malzemesi:
250 gr pirinç
5 yemek kaşığı tereyağ
250 gr kuzu eti
100 gr kuru bamya
1 yemek kaşığı tuz
1 kahve kaşığı toz kırmızı biber
1/2 kahve kaşığı toz karabiber
1 adet ince doğranmış soğan
4 su bardağı su veya et suyu
1 yemek kaşığı un

Hazırlanışı:
Tencerede 4 yemek kaşığı tereyağı eritilip ince doğranmış kuru soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Kuşbaşı doğranmış kuzu eti ilave edilip biraz karıştırdıktan sonra et suyu veya su eklenir. Orta ateşte 15 dakika pişirilir. Etler pişmeye yakın bamya, tuz, toz karabiber ve kırmızı biber eklenip karıştırılır ve 20 dakika pişmeye bırakılır. Bir tencerede 4 su bardağı su kaynatılır tuz ilave edilip kaynamaya bırakılır. Pirinç de eklenip lapa haline gelinceye kadar kaynatılır. Ardından orta ateşte 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı un azar azar yedirilerek ezilir. İyice piştikten sonra servis kabına alınır. Ortası havuz gibi açlııp içine pişirilen etli bamya dökülür. Sıcak olarak servis edilir.


Aside

rey09
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.03.2009
Mesajlar: 37
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc34915
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2009
2,090 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 kg. bamya
3 adet soğan
2 kaşık tereyağı
2 su bardağı et suyu
5 çorba kaşığı un
3 adet arnavut biberi.

Biberler tohumlarından temizlenir, ince kıyılır. Soğanlar yemeklik doğranır, tencerede eritilen yağın içinde pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine et suyu ilave edilir. Bambayalar ayıklanır, yıkanır, biberler ve tuzu ilave edilerek kaynayan et suyuna ilave edilir. Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir kapta 1 bardak su ile, un tuz katılarak bir bulamaç yapılır. Yapılan bulamaç servis tabaklarına taksim edilir, üzerine pişen bamyadan koyularak servis yapılır.


Aside

aysel engin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.05.2014
Mesajlar: 35
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc98323
Gönderme Tarihi: 18.May.2014
1,847 defa indirildi / yazdırıldı




3 yemek kaşığı margarin
250 gr kurutulmuş bamya
3 adet arnavutbiberi
3 adet soğan
2 su bardağı et suyu
5 çorba kaşığı un
3 çay kaşığı tuz

Kurutulmuş bamyaları iplerinden çıkarın. Bir bez içinde ovarak dikenlerini temizleyin. Kaynar suda 5 dakika haşlayın. Ocağı kapatıp bamyaları tencerede bırakın.Biberlerin tohumlarını temizleyip ince ince kıyın. Soğanların kabuğunu soyup küp küp doğrayın. sanayağı tencerede eritip soğanları pembeleştirin. Et suyunu ilave edin.Bamyaları süzüp tencereye ekleyin. Biberleri ilave edip tuz serpin. Kısık ateşte yarım saat pişirip ocaktan alın.Bir su bardağı suya tuz ekleyip kaynatın. Unu azar azar ilave edip sürekli karıştırarak koyu bir kıvam haline gelinceye kadar pişirin.


Aside

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174269
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2023
156 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram kuru bamya
4 su bardağı kemik suyu
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 Yemek Kaşığı Un
Karabiber
Pul Biber

Bamyaları kaynar suda haşlayın.
Et suyunu tencereye alın unu ekleyip karıştırın tuz ve karabiberini ekleyip karıştırmaya devam edin.
Haşlanan bamyaları süzdürüp ipinden çıkarın.
Yemeğin tabanını oluşturacak unlu kısmı servis tabağına alın.
Tereyağını tavada eritin bamyaları ilave edin.
Tuz, karabiber, pul biber ve zeytinyağını ilave edip bamyaları birkaç kez tavada çevirin.
Sotelediğiniz bamyaları servis tabağına alın.







ASİDE Tarifleri Enginar Tarifleri



(7 adet ASİDE 72,735 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort