Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Şırnak Yemekleri > Aşır Aşı (Şanlıurfa) (2 adet - 16,896 defa bakıldı)

Aşır Aşı (Şanlıurfa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Aşır Aşı (Şanlıurfa)

Nur Ata
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2017
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc126900
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2017
2,661 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Buğday dövmesi - 10 gr.
Nohut - 10 gr.
Lolaz (beörülce) - 10 gr.
Kuru fasulye - 10 gr.
Kuru bakla - 10 gr.
Pirinç - 10 gr.
Kuru kayısı - 10 gr.
Çekirdeksiz İzmir üzüm - 10 gr.
Kuru incir - 10 gr.
Susam (küncü) - 5 gr.
Çörekotu - 3 gr.
Portakal rendesi ve portakal suyu - 20 cl.
Doğranmış ceviz içi - 20 gr.
Fıstık içi - 10 gr.
Tuz - 3 gr.

Buğday dövmeleri bir gece öncesinden düdüklü tencerede bir taşım kaynatılıp ağzını açmadan bekletilir. Ayrı bir kapta nohut, börülce, fasulye ve baklalar üzerine su eklenerek şişmesi için bırakılır. Ertesi gün buğday dövmeleri tekrar kaynatılarak erinceye kadar pişirilir. Nohut, börülce, fasulye ve baklanın her biri ayrı tencerelerde pişirilir. Börülcenin koyu renkli suyu, safsu kalıncaya kadar birkaç kez değiştirilir, incir ve kayısı dörder parçaya bölünür, üzümler ilave edilerek yumuşaması için üzerine su eklenerek bekletilir.
Haşlanan bakliyatlar genişçe bir tencerede su ile biraz kaynatılır. İncir, üzüm ve kayısı ilave edilerek pişirilir. Kıvama gelince tuz, rendelenmiş portakal kabuğu, portakal suyu, susam, çörekotu ve şeker veya üzüm pekmezi eklenerek bir müddet daha kaynatılır. Özleşmiş çorba kıvamında olmalıdır. Ceviz, fıstık, nar taneleriyle süslenip soğuk olarak servis edilir.



Aşıraşı (Şanlıurfa)

iyi biri
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 07.12.2017
Mesajlar: 19
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc130301
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2017
1,263 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

2 su bardağı buğday dövmesi
1 su bardağı nohut
1 su bardağı börülce (lolaz)
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı kuru bakla
½ su bardağı pirinç
1 çorba kâsesi kuru kaysı
1 kâse çekirdeksiz İzmir üzümü
1 kâse kuru incir
1 kahve fincanı susam (küncü)
1 fincan çörekotu
4 portakal rendesi ve portakal suyu
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı doğranmış ceviz içi
1 su bardağı fıstık içi
2 kg toz şeker (şeker yerine üzüm pekmezi de konulabilir)

İki bardak dövme geceden yıkandıktan sonra düdüklü tencereye konulur, sekiz bardak su ilavesiyle bir taşım kaynatılıp ağzını açmadan bekletilir. Ayrı kaplarda nohut, börülce, fasulye, bakla yıkanıp üzerine su çekilerek bırakılır. Ertesi gün dövme tekrar ateşin üzerine konulup eriyinceye kadar pişirilir. Nohut, börülce, fasulye, bakla ayrı ayrı tencerelerde üzerine su konulup ezilinceye kadar pişirilir, börülcenin koyu renkli suyu iki-üç defa değiştirilir. İncir ve kaysı dörder parçaya bölünür, üzümler ilave edilerek yumuşaması için üzerine su çekilerek bırakılır. Genişçe bir tencereye, dövme, nohut, börülce, bakla, fasulye ve yıkanmış pirinç konulur, iki litre kadar su ilave edilerek ateşte bir kaç taşım kaynatılır, incir üzüm ve kaysı ilave edilerek pişirilir. Kıvamına gelince bir çay kaşığı tuz, rendelenmiş portakal kabuğu ve sıkılmış portakal suyu, birer fincan susam, çörek otu ve şeker veya üzüm pekmezi ilave edilerek kaynatılır. Kalınlığı çorba kıvamında olmalıdır. İsteğe göre yarım kg sut de konulabilir. Tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerleri ceviz fıstık nar taneleriyle süslenip soğuk olarak servis yapılır.

Not: Urfa'da aşure'ye verilen ad, Hicrî takvimdeki Muharrem ayının onuncu gününden (Arapça: âşûrâ') gelir.







Aşır Aşı (Şanlıurfa) Tarifleri Şırnak Yemekleri



(2 adet Aşır Aşı (Şanlıurfa) 16,896 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort