Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Acur Dolması Tarifleri > Asma kabağı dolması (3 adet - 156,283 defa bakıldı)

Asma kabağı dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Asma kabağı dolması

durbaba
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65
Şehir: Vezirköprü
Kısa URL: https://ml.md/lc9485
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2006
3,619 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEME ve HAZIRLANIŞI:
Kendine özel pek güzel bir mayhoş tadı olan bu tür kabaktan dolma yapmak pek kolaydır. Boyları 1-1.5 metre uzunluğa varan bu kabak, 8-10 santim boyunda kesilir, üstleri kazınır. İçleri usulüne göre oyulur, her parçanın bit tarafı kapalı bırakılır. Öte yandan, 500 gram kadar dana kıyması alınır, içine 2 baş soğan çentilir, 1 avuç pirinç, 1/4 demet ince kıyılmış taze nane, tuz, iki olgun domates rendesi ve de oyulup çıkartılan kabağın içleri, ince ince kıyılarak ete katılır, 1 çay kaşığı kırmızı biber ve bütün bu karışımı çok yumuşak bir duruma getirilecek kadar su eklenip, hepsi bi-raradayuğrulur. Bu karışım, fazla sıkıştırılmadan ' kabakların içine doldurulur. Yassı ve kulplu kabak tenceresine, kabakların açık ağızları yukarı gelmek üzere diklemesine sıkıca yerleştirilir. Asma kabakları biraz sertçe olduğundan, harlı ateşte pişirilir. Şayet alınan kıyma yağsızsa, tencereye 1 kaşık sadeyağ eklenir.


ASMA KABAĞI DOLMASI

Ali Baba'nın Tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.10.2010
Mesajlar: 40
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc56550
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2010
2,921 defa indirildi / yazdırıldı




Sakız kabağı dolması gibi hazırlanır. Yalnız uzunluğu hasebiyle sakız kabakları büyüklüğünde kesmek icap eder. İçlerini de aynı surette hususi kabak oyacağı ile oyduktan ve içlerini iyice çekilmiş kıyma, soğan, nane, maydanoz ve pirinç, tuz, biber ve bazan tarçın ile hep birlikte yoğurulmuş harç ile sıkı olmıyarak doldurduktan sonra, tenceresine istif ederek ve dolmaları örtünceye kadar et suyu ve ayrıca bir mikdar domates salçasını da koyduktan sonra, pişirmelidir.


ASMAKABAĞI ET DOLMASI

Cacıklı Beldesi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.07.2010
Mesajlar: 32
Şehir: Cacıklı
Kısa URL: https://ml.md/lc53540
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2010
2,635 defa indirildi / yazdırıldı




Asmakabağını kazıyarak 10 santim boyunda doğrayınız. İçlerini oyun. Bir kabın içinde kıyma ve çentilmiş soğanı karıştırın. Daha sonra bunları iyice karıştırın. Ardından bu içi kabakların içine doldurun. Dilimlenmiş domatesleri kabakların üzerine kapatın. Dolmaları tencereye dizin ve sıvı yağı gezdirin, su ve salçayı karıştırarak dolmaların üzerinde gezdirin. Kısık ateşte pişirin.






Asma kabağı dolması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri



(3 adet Asma kabağı dolması 156,283 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort