Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Asma Yaprağında Sardalya Izgara


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Asma Yaprağında Sardalye

erik çekirdeği
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2015
Mesajlar: 39
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc111068
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2015
2,662 defa indirildi / yazdırıldı




Metin Okutan

Sardalye balığı
Taze asma yaprağı
Zeytinyağı
Tuz

İçi temizlenmiş balıkları tuzlayıp bir kenara koyun. Taze asma yapraklarını önce sıcak suya sonra soğuk suya batırıp çıkarın. Yaprakların parlak kısmı alta gelecek şekilde tezgâhın üzerine yayın. Yaprağın bir kenarına balığı koyarak başı ve kuyruğu dışarıda kalacak şekilde yuvarlayın. Balıkların tümünü yapraklara tek tek sardıktan sonra, üzerlerine bir fırçayla zeytinyağı sürüp mangalda ızgara edin. İsterseniz yerken limon da sıkabilirsiniz. Yanında mutlaka piyazlık doğranmış sumaklı soğan yemelisiniz.



Asma Yaprağında Sardalye

ardan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.03.2016
Mesajlar: 37
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc136811
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2018
970 defa indirildi / yazdırıldı




İstanbul Büyükşehir Belediyesi

12 adet iri sardalye
12 adet asma yaprağı
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Sardalyeler ayıklanır, üzerine tuz serpilip zeytinyağı sürülür.
Her asma yaprağının içine birer sardalye yerleştirilip sarılır.
Üzeri sıvı yağla yağlanarak mangal veya ızgarada pişirilir.
Yanında limonla servis edilir.



Asma Yaprağında Sardalye

nükte
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.03.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Adapazarı
Kısa URL: https://ml.md/lc141030
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2019
1,668 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet sardalye
10 adet salamura ya da taze üzüm yaprağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı

Yıkadığınız sardalyelerin üzerine tuz ve karabiber serpin. Balıkları asma yaprağına rulo yapar gibi sarın. Üzerine fırçayla zeytinyağı sürüp ızgaraya koyun. Ortalama 5-6 dakika sonra çevirip, diğer yüzünü de kızartın. Servis tabağına alın. Yaprakları çıkarmadan servis edin.



Asma Yaprağında Sardalye

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144163
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2019
809 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram sardalye
Asma yaprağı
Zeytinyağı
Tuz

Sardalyeleri zeytinyağı ve tuz ile marine ettikten sonra asma yaprağına sararak fırına verin, yapraklar kızarmaya başlayana kadar pişirin.



Asma Yaprağında Sardalya

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156757
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2021
460 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram sardalya balığı (temizlenmiş ve kılçığı alınmış)
15 adet asma yaprağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Ayıklanmış sardalyalarınızı, soğuk bir sudan geçirerek artıklardan iyice temizleyin.
Temizledikten sonra bir süzgecin içine alarak, suyunun iyice akmasını sağlayın.
Sardalyaları, geniş bir kaba alın.
İçine 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek, bu karışımı sardalyalara iyice yedirin.
Çeşnilendirdiğiniz ve zeytinyağı koyduğunuz sardalyaları, 15-20 dakika boyunca bu şekilde dinlendirin.
Asma yapraklarının damarlı kısmını, üste gelecek şekilde yerleştirin.
Saplarını koparın.
Sardalyaları, bu kısmın içine gelecek şekilde yerleştirerek sarın.
Asma yapraklarınız bitene kadar, sarmaya devam edin.
Izgara tavanızı ocağa alın.
Orta harlı ateşte, ısıtmaya başlayın.
Kalan zeytinyağını, tavaya dökün.
Tavanız ısındıktan sonra, sarılmış sardalyaları tavaya yerleştirin.
Asma yapraklarının rengi değişip hafif solduklarında, diğer tarafını çevirerek pişirin.
Her yüzey, yaklaşık 4-5 dakika pişecektir.
Sıcak olarak servis edin.

Not: Dilerseniz bu tarifi, borcam veya yağlı tepsiye alarak, 180 derece fırında, 20-25 dakika tutarak da pişirebilirsiniz.



Asma Yaprağında Sardalya

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172648
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2023
197 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

1,5 kg sardalya, yaklaşık 72 adet içi temizlenmiş, kılçığı alınmış, kafası üzerinde
1 ½ tatlı kaşığı tuz
72 adet taze asma yaprağı, ayıklanmış ve damarları alınmış
45 g tereyağı veya sadeyağ
3 adet limon, kabuksuz ve çekirdeksiz, küçük dilimlenmiş
3 adet orta boy domates, kabuksuz ve çekirdeksiz, ince dilimlenmiş
Ayıklanmış sardalyaları tuzlayın.

Taze asma yapraklarını teker teker düz bir zemine açın. ½ çay kaşığı yağı, limon ve domates dilimlerini yaprakların orta kısmına gelecek şekilde koyun.
Tuzlanmış sardalyaları asma yapraklarının üzerine 1’er adet gelecek şekilde yerleştirin.
Kömür ızgarasında harlı ateşi hazırlayın. Asma yaprağında balıkları pişirerek kişi başı 12 adet olacak şekilde servis edin.

Not: Taze asma yaprağı bulunmadığı zaman salamura yaprak kullanılabilir. Bu yemek için Temmuz ve Ağustos aylarında tutulan Çanakkale sardalyasını tercih ederseniz çok daha lezzetli olur. Çanakkale- Gelibolu yöresinin alameti farikası sardalye Ağustos sonlarından itibaren taze asma yaprağıyla buluşur ve sofralara şenlik getirir. Hafif ekşi taze asma yaprağı içine sarılı yağlı sardalyeler ızgarada kendi buğusunda yumuşacık pişer.







Asma Yaprağında Sardalya Izgara Tarifleri Sinarit Tarifleri



(6 adet Asma Yaprağında Sardalya Izgara 487,350 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort