|
ASMA YAPRAKLI SARDALYE FIRINDA |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12700
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2007
2,610 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gram sardalye
4 dolmalık biber
sardalyelerin sayısı kadar asma yaprağı
2 defne yaprağı
1 diş sarımsak
1 bardak zeytinyağı
1 limon
yeteri kadar tuz ve karabiber
Balıkların pullarını kazıyın, solungaçlarını çıkarıp yüzgeçlerini kesip attıktan sonra karınlarını yarıp içlerini çıkarın. Bol akarsuda yıkadıktan sonra sularını süzün ve teker teker kurulayın. Asma yapraklarını bol suda iyice yıkayın ve kullanıncaya kadar suda tutun. Biberlerin çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını çıkarıp attıktan sonra yıkayıp kurulayın. Sonra çatala dizerek ocağınızın alevinde birkaç dakika tutup çekin ve üzerlerindeki ince zar gibi derilerini soyun.
Asma yapraklarını sudan çıkararak masanın üstüne yan yana dizin. Her birinin üstüne tuzu, biberi serpilmiş birer sardalye koyup rulo gibi sarın. Fırınınızın tepsisini zeytinyağıyla hafifçe yağladıktan sonra asma yapraklarına sarılmış olan sardalyeleri yan yana dizin. Bir fırçayla balıkların üzerlerine zeytinyağı sürün ve defne yapraklarını sağına, soluna serpiştirdikten sonra orta ısılı fırına sürerek pişirin. Beri yanda kalan zeytinyağıyle dövülmüş sarımsağı ve bir tutam karabiberi bir tavaya koyarak ateşe oturtun. Yağ kızdıktan sonra zarları soyulmuş olan dolmalık biberleri uzunlamasına ortalarından keserek içine atıp her iki yanlarını da kızartın. Bu arada kızarmış olan balıkları fırından çıkarıp zevkinize göre servis tabağına yerleştirin. Kızarmış biberleri de çevrelerine dizdikten sonra limon dilimlerlyle süsleyerek servis yapın.
ML® Asma Yaprağında Saldalya için tıklayın
|
Asma Yaprağında Sardalya |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36624
Gönderme Tarihi: 18.May.2009
2,720 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 kg sardalya
Balık adeti kadar asma yaprağı
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
Birkaç diş sarımsak
Tuz
Sardalyaların üzerindeki pullar kazınır ve içleri temizlenir. Domatesler rendelendikten sonra dövülmüş sarımsakla ve kıyılmış maydanozla karıştırılıp, sos yapılır. Salamura edilmiş yapraklardan her birinin içine bu sos konulur ve her bir yaprağa bir sardalya gelecek şekilde konulur. Rulo yapılıp, tepsiye yerleştirilir ve üzerine zeytinyağı sürülür. Orta hararette bir fırında ½ saat kadar pişirilir ve servis yapılır.
|
Fırında Asma Yaprağında Sardalya |
|
Ewa Atabaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.05.2010
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51852
Gönderme Tarihi: 20.May.2010
2,520 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 kg. Sardalye
Balıkların adedinde asma yaprağı
2 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber
Yapılışı
Balıklar iyice temizlenir, pulları kazınıp yıkanır. Sularının süzülmesi için kevgire alınır. Diğer tarafta, limonsuyu, tuz, karabiber, pul biber, zeytinyağı hepsi karıştırılarak süzülmüş balıklar ile harmanlanır ve bu sosu iyice çekmesi için beklenir. Diğer yanda asma yaprakları kaynar suda bekletilip sapları kopartılır. Masada yayılan yaprakların içine balıklar koyularak kuyrukları dışarıda kalacak şekilde tek tek sarılır. Kalan sos yapraklara sarılmış balıkların üzerine dökülür. Tepsiye yerleştirilen balıklar fırında asma yaprakları kızarıncaya kadar pişirilir. Yeşil salata ile servis yapılır.
|
|