Közde pişen patlıcanların kabukları tek tek soyulur ve ince ince bıçakla kıyılır. Daha sonra içerisine süzme yoğurt ilave edilip sarımsakla birlikte karıştırılır. En son acı biber, tuz ve zeytinyağı eklenerek soğuk olarak servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc174043
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2023
212 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet kurutulmuş Arnavut biberi
1 kase süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Zeytinyağı
Tereyağı
Atom tarifi için önce yoğurt, sarımsak ve tuzu iyice karıştırın.
Başka bir tavada erittiğiniz tereyağı ile birlikte zeytinyağını karıştırın.
Biberleri doğrayın ve yağlı karışıma ekleyin. Üzerine toz biber ekleyin. Birkaç tur karıştırdıktan sonra ocağı kapatın.
Yoğurdu servis tabağına alın ve kaşıkla üzerini hafif çukurlaştırın. Üzerine biberli karışımı dökün.
Kısa URL: https://ml.md/lc174763
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2023
184 defa indirildi / yazdırıldı
8 adet yeşil sivri biber
6 adet acı kıl biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
Bir kase sarımsaklı yoğurt
Biberleri yıkayıp kuruluyoruz ve saplarını temizleyip istediğimiz boyda doğruyoruz. Bir tavaya sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. Biberleri tavaya yerleştirip arada karıştırarak soteliyoruz. Ardından bir tatlı kaşığı salçayı ilave ediyoruz, bir dakika daha kavurarak tuzunu da ekliyoruz. Sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz ve biberlerle buluşturuyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra, tavada kalan yağı üzerine gezdiriyoruz.
1 su bardağı süzme yoğurt
3-4 adet Arnavut biberi (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 diş sarımsak (ezilmiş)
Yarım çay kaşığı tuz
Süzme yoğurdu bir kaseye alın, içine ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyerek karıştırın.
Arnavut biberlerini ince ince doğrayın. Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın, doğranmış biberleri ekleyip birkaç dakika soteleyin.
Toz kırmızı biberi de ekleyip karıştırın, ardından ocaktan alın.
Sotelediğiniz biberli karışımı yoğurdun üzerine gezdirin.