|
Avcı Soslu Tavuk |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28657
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2008
3,473 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 5 parça kemiksiz tavuk göğüs eti
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- 125 g mantar
- 45 g (3 çorba kaşığı) Sana
- 4?5 arpacık soğanı (ince kıyılmış)
- 125 g (yaklaşık ½ su bardağı) konkâse domates
- 100 ml (2/5 su bardağı) tavuk suyu
- 1 çorba kaşığı tarhun otu
- 300 ml (1,5 su bardağı) domates sosu
- İnce kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
Hazırlık:
Tavuk göğüs etlerini kuşbaşı doğrayın, tuzlayın ve biberleyin. Mantarları yıkayıp dilimleyin.
Sana'yı bir tavada kızdırın. Yağ kızınca tavukları katıp her iki taraflarını da iyice kızartın. Ateşi kısıp üzerine bir kapak kapatarak 1 dakika pişirip tavadan alın.
Mantarların yanına ilave ettiğiniz soğanlar yumuşayınca konkâse domatesi tavuk suyu ve tarhun otunu katıp karıştırın. Sosu kısık ateşte yarısı kalıncaya kadar çektirin.
Ana Yemek:
Ön hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde tavuk ve mantarları doğrayın. Tavuk etlerini Sana ile kızartın, 1 dakika pişirip tavadan alın. Bir kenarda sıcak tutun.
Tavukları kızarttığınız tavaya mantarları atıp çabucak sote edin. Soğanları ilave edip ateşi kısın. Hazırlık bölümünde anlatılan sosu yapın. Tavaya domates sosunu da katarak hafifçe koyulaşıncaya kadar çektirmeye devam edin. Tuzunu biberini ayarlayıp sosu ateşten alın.
Sosu sıcak olarak beklettiğiniz tavukların üzerine dökerek ince kıyılmış maydanozla ve yanında haşlanmış patates dilimleri ile servis yapın.
ML® Soslu Tavuk için tıklayın
|
AVCI SOSLU TAVUK |
|
ziko
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76264
Gönderme Tarihi: 31.May.2012
2,123 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 ml tavuk suyu (2/5 SU BARDAĞI)
1 Çorba Kaşığı tarhun otu
3 Çorba Kaşığı sana klasik kase
125 gr mantar (dilimlenmiş)
1 yemek kaşığı tuz
5 Adet arpacık soğan
0,5 Su Bardağı konkase domates
1,5 Su Bardağı domates sosu
5 Adet kemiksiz tavuk göğüs eti
1 Demet ince kıyılmış maydonoz
1 Çok Az ,karabiber
Etleri kuşbaşı doğrayın. tuzlayın biberleyin mantarları yıkayıp dilimleyin. sanayı bir tavada kızdırın. tavukları ekleyin ve kzartın. ateşi kısarak bir dakika daha bekletip tavadan alın. mantarlarla soğanlar yumuşayınca. konkase domatesi tavuk suyu ve tarhun otu nu katıp karıştırın. sosu kısık atşete yarısı kalıncaya kadar bekletin. en son hazırladığınız sosu sıcak olarak beklettiğiniz tavukların üzerine dökerek ince kıyılmış maydanoz ile ve yanında sana yağı ile fırına verilmiş bilye büyüklüğündeki patatesleri kabuklu haliyle servis edin.
|
|