Kısa URL: https://ml.md/lc849
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2006
4,226 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemesi :
125 gr. yağ
200 gr. mantar (dilimlenmiş)
50 gr. arpacık soğanı (ince kıyılmış)
250 gr. çiğ konkase domates
1 çay kaşığı ince kıyılmış tarhun otu
1 lt. dömi glas
taze çekilmiş karabiber
tuz
Hazırlanışı :
Yağı derin bir tavada eritin. Mantarları atıp biraz sote edin. Arpacık soğanlarını ilave edin ve 2-3 dakika kısık ateşte pişirin. Çiğ konkase domatesi, tarhun otunu katın. Tavadaki karışımı yarı yarıya kalıncaya kadar çektirin. Dömi glası ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin. Oluşan kefi alın. Tuz ve karabiberini ilave edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc38534
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2009
3,336 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı yağ
1 adet küçük soğan, çok ince kıyılmış
3 kaşık biber salçası
50 gr. tereyağı
200 gr. mantar, piyaz doğranmış
Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırıp, içinde de soğanı ilave ediniz. Bir kere karıştırdıktan sonra biber salçasını ilave ediniz, karıştırarak kaynatıp 2 dakika daha kaynattıktan sonra küçük bir kaba süzdürünüz. Tereyağında mantarı iyice sote yapıp, sosun içine boşaltarak iyice karıştırınız. Ağzı kapalı olarak sıcak benmaride muhafaza edip, arzu ettiğiniz zaman kullanınız.