Kısa URL: https://ml.md/lc12433
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2007
2,459 defa indirildi / yazdırıldı
600 gram bonfilelik sığır eti
1+1/2 çorba kaşığı sadeyağ
yeteri kadar tuz ve karabiber
Krutonu için:
4 dilim ekmek
1+1/2 çorba kaşığı sadeyağ
Salçası için:
150 gram kültür mantarı
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı domatessalçası
1 çorba kaşığı dömiglas
1/2 bardak et suyu
2 baş arpacık soğanı
1+1/2 çorba kaşığı tereyağı
1 limon
Mantarların zarları çıkarılır. Saplarının toprağa değen bölümleri kesilip atıldıktan sonra limonlu suda dilimlere doğranır. Tavaya tereyağı konur. Rendelenmiş soğan pembeleşinceye kadar kavurulunca mantarların suları da süzülür, bunlar kavurulmuş soğanın arasına katılır. Bunlar da kavurulunca et suyunda eritilmiş domatessalçası ve dömiglas en sonunda da kıyılmış maydanozun yarısı katılır.
Salça pişerken krutonlar ve bonfileler hazırlanır. Turnedolar krutonların üstüne yerleştirildikten sonra etin üstüne önce tuzu, biberi serpilir, sonra salçası dökülür. Kalan maydanoz da serpildikten sonra servis yapılır. İsteyenler servis tabağının çevresini cipsle süsleyebilirler.
Kısa URL: https://ml.md/lc83804
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2012
1,872 defa indirildi / yazdırıldı
4 parça (150 gramlık) dilimlenmiş dana but veya kontrfile
3 çorba kaşığı tepeleme yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
Az karabiber
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1/2 tatlı kaşığı soğan, çok ince kıyılmış
4 çorba kaşığı dilimlenmiş mantar
2 kahve fincanı Sos Mader
1) Etleri pirzola demiriyle parçalamadan döverek 2 milim kalınlığında inceltiniz. Tuzlayıp biberledikten sonra alt ve üstlerini una bulayınız.
2) Sonra yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayarak bir tabağa çıkarınız.
3) Sofraya servis yapmadan 10 dakika önce bir tavaya yağı koyup hafif kızdırınız.
4) Tavaya aldığı kadar biftek koyup orta ateşte 3'er dakika alt ve üstünü kızartıp bir servis tabağına diziniz.
5) Tavanın yağını döküp tereyağını ilâve ediniz.
6) Soğanı koyup karıştırınız; mantarı ilâve ederek 2 dakika kavurunuz.
7) Sos Mader'i ilâve ediniz.
8) Bir kere kaynatıp Turnedoları ve sosunu ayrı olarak servis yapınız.