|
|
Avokado Çorbası |
|
Şükriye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 54 Şehir: Cumali |
Kısa URL: https://ml.md/lc12360
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2007
2,904 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 küçük kırmızı biber, ince kıyılmış
4 orta boy domates, dört parça kesilmiş
1/2 bardak ayçiçek yağı
1/4 çay kaşığı
5 çeşit baharat
1+1/2 bardak sebze suyu
5 bardak su
1/4 bardak limon suyu
1/4 bardak domates salçası
1 orta boy avakado, küçük doğranmış
2 yeşil soğan, ince kıyılmış
1 çay kaşığı kişniş
6 dilim baton ekmek
Soğan, sarımsak, baharat ve domatesleri blenderden geçirin. Ayçiçek yağının yarısından biraz fazlasını tencerede ısıtıp domates karışımına 5 çeşit baharatı katarak, 5 dakika kavurun. Sebze suyu, su, limon suyu ve salçayı ekleyerek karıştırın. Kaynama noktasına gelince ısıyı kısarak üzeri açık olarak 15 dakika demlendirin. Bu arada, kalan ayçiçek yağını ısıtın. Ekmek dilimlerini kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Ekmek dilimlerini ve çorbanızı, çorba kaselerine koyup üzerlerine avakado, yeşil soğan ve kişniş koyarak sıcak servis yapın.
Fotoğraf "yeşil çimen" tarafından gönderildi. 02.10.2018
|
Avokado Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101376
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2014
2,356 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet avokado
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı limon suyu
250 gram tavuk eti
150 gram soğuk krema
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı yoğurt
Blenderın içine avokado, sarımsak ve tavuk eti konur sonrasında ince parçacıklara ayrılana kadar çırpılır. Bir tencerenin içine boşaltılarak üzerine tavuk suyu, limon suyu, krema, tuz ve karabiber eklenerek 10-15 dakika boyunca kaynatılır. Servise hazır hale gelince çorba kaselere konularak üzerine yogurt ilave edilir.
|
Avokado Çorbası |
|
Nur Gün
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc139998
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2019
663 defa indirildi / yazdırıldı
|
Haliç Üniversitesi
Avokado 1 adet
Sarımsak 1 diş
Zeytinyağı 2 yemek kaşığı
Süt 1 su bardağı
Süzme yoğurt 2 yemek kaşığı
Antep fıstığı 1 tatlı kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Karabiber 1 çay kaşığı
Hot chilli 1 yemek kaşığı
Kırmızı biber 1 adet
Sarı biber 1 adet
Yeşil biber 1 adet
Avokado kabuğu soyulur ve çekirdeği alınır. Püre haline getirilir.
İçerisine süzme yoğurt, sarımsak, zeytin yağı, süt, hot chilli, tuz, karabiber, antep fıstığı konularak mikserden geçirilir.
Kırmızı, yeşil, sarı biberler bronuoise (sıçan dişi) doğranır. Az yağda tavada sotelenir ve mikserden geçirilen karışıma ilave edilerek karıştırılır. Servis edilir.
|
|
Avokado Çorbası Tarifleri Ezme Çorba Tarifleri
|
|