Kısa URL: https://ml.md/lc145261
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2019
944 defa indirildi / yazdırıldı
İneğin yavrulamasından sonra 3-4 gün sağılan süt biriktirilir.
Bu süt normal sütten daha koyu ve sulu yoğurt gibidir.
İneğin sütü 4. veya 5. gün normale döndükten sonra sağılan sütle karıştırılarak inceltilir ve pişirilerek muhallebi haline getirilir.
Soğuk olarak ve üzerine toz şeker ekilerek kaşık veya ekmeğe banılarak yenilir.
Tadı kaymağa benzemektedir.
Kısa URL: https://ml.md/lc145235
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2019
921 defa indirildi / yazdırıldı
Çankırı Meslek Yüksek Okulu
5 su bardağı süt
1,5 kahve fincanı nişasta
3 kahve fincanı toz şeker
1 adet yumurta
Bir fiske tuz
Nişasta tencereye konur süt yavaG yavaG dökülerek sürekli karıştırılır.
Yumurta kırılır (top top olmaması için) bir fiske tuz konup ocakta karıştırılarak pişirilir.
Muhallebi kıvamına gelince şekeri ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılıp ocaktan indirilir.
Kaselere konularak servis yapılır.