|
Avuz (İhsangazi Kastamonu) |
|
alin
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc150361
Gönderme Tarihi: 06.May.2020
618 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
İstenilen Miktarda Avuz
İnek yeni doğum yaptıktan sonra 3-4 gün süt yerine avuz verir.
Bu avuz sabah akşam sağıldıktan sonra tencerede sürekli karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir.
Aksi halde topaklanır (top top olur).
Muhallebi kıvamına gelince pişmiş demektir.
İsteğe göre toz şekerle karıştırılıp da yenebilir.
Sıcak veya soğuk tüketilebilir.
Not: Hayvancılık yörede fazla olduğundan insanlar bu sütü kaynatırdı. Süt kaynarken kesilirse avuz olurdu ve öylece tüketilirdi.
|
|