Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Badem Tatlısı Tarifleri > Ay Baklavası (3 adet - 79,118 defa bakıldı)

Ay Baklavası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ay Baklavası

nurbanu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.08.2010
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc54516
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2010
4,098 defa indirildi / yazdırıldı




Baklavalık 4 yufkayı aralarına yağ serperek hamur tahtasında birbiri üstüne istif ediniz. Dövülmüş fındık ya da fıstık ya da badem serpiniz. Beşinci yufkayı üzerine yayıp kenarına iki oklavayı yanyana koyarak beşini birden gevşekçe sarınız. Oklavayı birer birer çekip çıkarınız, büyük bir kenarı keskin fincan ya da keski ile ay şeklinde kesiniz. Dibi yağlı tepsiye diziniz, üzerine kızgın yağ haşlayıp fırına sürerek, pişiriniz. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti gezdiriniz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.09.2022


Ay Baklava

napolyon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2020
Mesajlar: 40
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc149207
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2020
814 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
125 gram tereyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yeteri kadar un
İçi için:
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Üzeri için;
200 gram tereyağ

Tatlınızın şerbetini hazırlayarak başlayın. Bunun için şeker ve suyu tencereye koyup karıştırın.
Kısık ateşte kaynayana kadar 20 dakika kadar kaynatın.
İçine yarım limonun suyunu ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alarak yoğurun.
Daha sonra hamurunuzu bezelere ayırın.
İlk hamurunuzu açın ve kenara alın.
Daha sonra bir hamur daha açarar diğer hamurunuzun üstüne yerleştirin.
Üzerine bol miktarda ceviz serpin ve üç parmak genişliğinde olacak şekilde katlayın.
Ardından bardak yardımıyla ay şeklinde dilimlere ayırın ve tepsiye dizin.
Tüm malzemelere aynı işlemi uyguladıktan sonra tereyağını eritip baklavaların üzerine gezdirin.
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp soğuması için bir süre bekleyin ve üzerine soğuk şerbeti dökün.
Tatlınız şerbetini çekince istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.



Ay Baklavası

Hidayet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.03.2011
Mesajlar: 55
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc144926
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2019
757 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
2 yumurta
75 gram eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı limon suyu
1 fiske tuz
4,5-5 su bardağı un
Açmak için:
Mısır nişastası
İçi için:
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Üzeri için:
250 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ

Tatlınızın şerbetini hazırlayarak başlayın. Bunun için şeker ve suyu tencereye koyup karıştırın.
Kısık ateşte kaynayana kadar 20 dakika kadar kaynatın.
İçine yarım limonun suyunu ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Un, kabartma tozu ve sirke hariç tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alın.
Kabartma tozunu ekleyin. Sirkeyi de kabartma tozunun üzerine gelecek şekilde ilave edin.
İkisi etkileşime girip kabardığında unu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamuru dört bezeye ayırıp üzerini ıslak bir bezle örterek 10 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen hamurlardan birini alıp nişasta yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın.
Üzerine nişasta serpin ve zarf biçiminde katlayın. Üzerine yeniden nişasta serpip bir kez daha anı şekilde katlayarak küçük bir kare hamur elde edin.
Kurumaması için üzerini örtün. Aynı işlemi diğer hamurlara da uygulayın.
İlk hamuru dikdörtgen şeklinde açın. Kenarlarını bıçakla keserek düzeltin.
Kat yerleri üstte kalacak şekilde çevirip ortadan ikiye bölün.
Kenarlardan kestiğiniz hamur parçalarını da hamurun üzerine yayın.
Bol miktarda ceviz serpip üç parmak genişliğinde olacak şekilde katlayın.
Ardından bir kurabiye kalıbı ya da bardak yardımıyla ay şeklinde dilimlere ayırın ve tepsiye dizin.
Tüm malzemelere aynı işlemi uyguladıktan sonra tereyağını eritip baklavaların üzerine gezdirin.
Sıvı yağı da tatlıların üzerine döktükten önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.
Fırından çıkardığınız baklavanın soğumasını bekleyin ve üzerine soğuk şerbeti dökün.
3-4 saat içinde şerbetini çeken baklavalarınızı dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.







Ay Baklavası Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri



(3 adet Ay Baklavası 79,118 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort