Kısa URL: https://ml.md/lc118192
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2016
1,667 defa indirildi / yazdırıldı
Selda Katıoğlu
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısını üzeri için ayırın)
1 adet kuru maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı şeker
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
Peynir
Maydanoz
Alabildiğince un
Maya bir miktar sıcak suda bekletilir. Tereyağı peynir ve maydanoz hariç diğer tüm malzemeler sırasıyla ilave edilerek yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir ve yumuşak hamur yoğurup mayalanması için 1 saat bekletilir. Mayalanan hamur beş eşit parçaya ayrılarak bezeler yapılır. Bezelerin her biri tabak büyüklüğünde açılarak aralarına tereyağ sürülüp üst üste dizilir. Merdaneyle ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde açılır, yuvarlak acılan hamur pizza dilimi gibi kesildikten sonra arasına peynir harcı koyulur ve rulo seklinde sarılıp ay sekli verilir. Her dilime iç malzemeden konularak sarılır ve yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Yumurta sarısı sürülerek üzeri susamla süslenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc94430
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2013
1,557 defa indirildi / yazdırıldı
1 bardak süt
1 tane yaş maya
3 tatlı kaşıgı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket margarin
Aldığı kadar un
1 bardak ılık su
1 tane yumurta
Sütü suyu mayayı şekeri tuzu yumurtanın akını yagı hepsini bir kapta iyice kariştırıp sonra azar azar unu ilave edip kulak memesi kıvamına getirelim 20 dk dinlendirip yumurta buyuklugunde hamur alalım merdane yardımıyla elimiz buyuklugunde acalım sonra bıcakla bır açtıgımız hamuru yukardan aşag kadar şeritler yapalım sonra yuvarlayım ay şeklini verelim ustune yumurta sarısı surelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc154167
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2020
471 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 paket yaş maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
İçi için:
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için:
Çörekotu
Susam
Sütü hafifçe ısıtıp yoğurma kabına alın.
İçine mayayı ekleyip karıştırarak eritin.
Yumurtanın sarısını beyazından ayırıp beyazı süte ekleyin.
Sıvı yağ, şeker ve tuz da ekleyip karıştırın.
Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru nemli bir bezle örtüp en az yarım saat mayalandırın.
Peyniri çatalla ezip ince doğradığınız maydanozla karıştırın.
Mayalanan hamurdan bezeler koparıp unladığınız tezgahta oval şekilde açın.
Bir ucuna peynirli harçtan koyup rulo yapın ve ay şekli verin.
Ayırdığınız yumurta sarısını fırçayla poğaçaların üzerine sürün.
Tepsiye dizdiğiniz poğaçaları biraz da böyle mayalandırın.
Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.
15-20 dakika kadar pişirdiğiniz poğaçaları biraz ılınınca servis edin.