Kısa URL: https://ml.md/lc44580
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2009
2,337 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
1,5 su bardağı su
1,5 kg. ıspanak sapı
1 baş soğan
250 gr. köftelik. et
2 kaşık tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
Ispanağın yaprak kısımları ayıklanarak sap kısımları 3-4 cm. boyunda doğranıp bol suda yıkanır. Diğer taraftan köftelik etin içine tuz ve karabiber eklendikten sonra salçaya elimizi batırarak köftelik etten küçük parçalar alınır. Parmak şekli verilerek bir tencerenin içindeki yağa koyulup hafifçe kızartılır. Kızaran parçalara ince doğranmış soğanlar eklenerek sarartılır. Doğranmış ıspanak sapları ilave edilerek hafifçe öldürülür. Salça 1,5 su bardağı su ile inceltilerek tencereye ilave edilip iki taşım kaynatılarak ateşten alınır.
Kısa URL: https://ml.md/lc104394
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2015
1,859 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN
2 kg ıspanak
250 gr köftelik et
1 yemek kaşığı domates salçası
1 baş soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Sinirleri alınmış, yağsız et robotta kıyma haline getirilir. İçine karabiber ve tuz eklenerek iyice yoğrulur ve özleşmesi sağlanır. Ele alına salça yardımı ile parmak şeklinde küçük köfteler haline getirilir. İnce doğranmış soğan ve köfteler yağda kavrulur. Yaprak kısmıkesilerek sapı temizlenen ıspanaklar 1 cm uzunluğunda kesilir. Kavrulan köftelerin içine atılır. Hafi f salçalı su eklenir ve pişme süresi kadar beklenir. Sıcak servis yapılır.