Kısa URL: https://ml.md/lc148571
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2020
412 defa indirildi / yazdırıldı
750 gr dana eti
1 demet ıspanak
Yarım kg yoğurt
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı et suyu
1 kahve fincanı sıvıyağ
Dana eti kibrit kutusu büyüklüğünde doğranır. Düdüklü tencerede 20 dakika haşlanır. Süzgece çıkarılır, fırın kabına dökülür ve yayılır. Yoğurdun üzerine ılık et suyu, yumurtalar, un ve tuz eklenir. Pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır. Son olarak kıyılmış ıspanaklar atılır, alt-üst edilir. Karışım etlerin üzerine dökülür. 180 derece fırına verilir. Üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
---
Kısa URL: https://ml.md/lc142949
Gönderme Tarihi: 23.May.2019
644 defa indirildi / yazdırıldı
750 gr dana biftek
2 su bardağı et suyu
1 dolu çorba kaşığı un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Bifteklik et kibrit kutusu kadar parçalara kesilir ve haşlanır. Daha sonra haşlama suyundan alınır ve bir fırın kabına dizilir. Soğuk et suyu, un, yumurta, tuz ve karabiber ayrı bir kapta çırpılır, etlerin üzerine gezdirilir. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.