Kısa URL: https://ml.md/lc556
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2005
2,329 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet yaş ekmek hamuru
200 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
Fırından alacağınız ekmek hamuruna 1 çay bardağı sıvıyağ yedirerek yoğurun. Biraz dinlendikten sonra küçük parçalara ayırın. Diğer tarafta maydanozu ince ince doğrayıp peynirle karıştırın. Hamurdan aldığınız küçük parçaları avucunuzda açıp, içine peynirli harcı koyun. Hamuru yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını bastırın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 175 derece fırında pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc99292
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2014
2,175 defa indirildi / yazdırıldı
Aldığı kadar un
1 yemek kaşığı tuz
4 su bardağı su
İçi için;
300 gr kıyma
1 adet domates
2 adet soğan
1 adet sivri biber
Kızartmak için sıvıyağ
Un, tuz ve bi miktar su karıştırılarak yoğurulmaya başlanır. Yavaş yavaş su ilave edilerek çok yumuşak olmayan bir hamur elde edilir. Üstüne nemli bir bez örtülüp 20dk dinlendirilir. Bu arada içi hazırlanır. Soğan ve domates soyulup rendelenir. Sivri biber çok ince doğranır. Kıyma, tuz, sivri biber rendelenen domates ve soğan, 2 kaşık su ilave edilerek iyice karıştırılıp bulamaç haline getirilir. Merdane yardımı ile ceviz büyüklüğünde kapatılan hamur parçaları daire şeklinde açılır.Ortasına kıymalı bulamaçdan çok fazla olmamak suretiyle konulur.Hamurun yarısı üstüne getirilip kenarı el ile basarak birleştirilir. Hamur bitene kadar bu işlem tekrarlanıp yarım ay şeklindeki börekler kızatılır.