|
Ayıcık Kurabiye |
|
genç yürek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc95023
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2014
2,721 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr margarin
3 kahve fincanı pudra şekeri
5 su bardağı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Bir kapta margarinle pudra şekerini iyice ovalayarak birbirine yedirin.Vanilya ilave edin. Sonra da unu yavaş yavaş koyarak sert bir kurabiye hamuru tutun.
Hamuru 20 dakika dinlendirip ikiye bölün.
Birine 2 kaşık su ve kakao koyup tekrar yoğurun.
Kakaolu hamurdan küçük parçalar kopararak tezgahta inceltin. Ayı şeklindeki kalıplarla kurabiyeleri hazırlayın. Sade hamurdan da yıldız şeklinde kalıplar çıkarabilirsiniz. Hepsini yağlanmış fırın tepsisine dizin. 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Fotoğraf "müberra sağ" tarafından gönderildi. 08.09.2016
|
Ayıcık Kurabiye |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108137
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2015
2,409 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. margarin
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 su bar. pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı damla çikolata
Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ, yumurta, nişasta ve pudra şekeri ile beraber bir kaba alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Hamuru 3 parçaya bölün. Bir parçasına çok az kakao ekleyerek açık kahve rengi bir hamur elde edin. Diğer parçasına daha fazla kakao ekleyerek yoğurun ve koyu kahverengi bir hamur yapın. Son parça beyaz kalsın.
Hamurdan 3 farklı boyutta daire kesebilmeniz için, daire şeklinde çay bardağı, kalıp ya da kapak gibi nesneler bulun. Hamurları ayrı ayrı yağlı kağıt üzerine alarak merdane ile açın.
Bulduğunuz yuvarlak kalıplar ile hamurlardan daireler kesin. Koyu kahverengi hamuru en küçük kalıp ile kestikten sonra bıçakla ortadan ikiye ayırarak ayıcıkların kulaklarını hazırlayın.
Açık kahverengi hamuru en büyük kalıp ile kesin. Beyaz hamuru da orta boyuttaki kalıp ile kesin.
Kestiğiniz daireleri fazla bastırmadan birbirine yapıştırın. Damla çikolata ile gözlerini ve burnunu yapın. Kürdan batırarak ağzını yapın.
Dilerseniz tahta çubuklara batırarak tepsiye dizin.
170 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
|
Ayıcık Kurabiye |
|
vız vız vız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2015
Mesajlar: 39 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc133118
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2018
1,449 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Yeterince un
Derin bir kaba margarin ve şekeri alıyoruz
Margarin yumuşayana kadar çırpıyoruz daha sonra diğer malzemeleride sırasıyla yoğurma kabına alıp yavaş yavaş un ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz
Hamur yumuşak kıvama gelince yarısını ayırıp 2 yemek kaşığı kakao ilave edip iyice kakaoyu hamura yediriyoruz.
Daha sonra her iki hamuruda merdaneyle açıyoruz ve büyük küçük iki ayrı boyuttaki yuvarlak kalıpla kesiyoruz
Resimde görüldüğü gibi ayıcık şekli veriyoruz yağlanmış tepsiye dizip önceden ısınmış fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
|
Ayıcıklı Kurabiye |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163951
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2022
684 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket oda ısısında yumuşamış margarin
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao ( kaşığı doldurun )
Damla çikolata ( süslemek için )
Öncelikle hamur malzemelerini birlikte yoğurun.
Yoğrulan hamuru iki parçaya ayırın.
Bir parça sade halde kalırken diğer parçaya, kakao ilave edilip tekrardan yoğurun.
Kakaolu hamuru merdane yardımıyla açın, su bardağının tersiyle ayıcık için yuvarlak parçalar çıkarın kenara alın bütün hamur bitinceye dek aynı işlemi yapmaya devam edin.
Beyaz hamurdan da pet şişelerin kapağıyla yuvarlaklar elde edin.
Ayıcığın yapımı için ayırdığınız kakaolu yuvarlaklara beyaz hamurdan elde ettiğiniz 2 adet yuvarlak hamuru kulak olarak kullanmak üzere kakaolu yuvarlakların altına çok fazla bastırılmadan yerleştirin.
Ayıcığın ağız kısmı içinse bir beyaz yuvarlak daha alıp kakaolu yuvarlağın tam ortasına yapıştırın.
Gözler ise beyaz hamurdan minicik yuvarlak yapıp kakaolu yuvarlağın üzerine yerleştirin.
Son olarak gözlere ve burunlara damla çikolata batırılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir 150 dereceli fırında üzerinin çok fazla kızarmasını beklemeden çıkarılır.
|
|