Kısa URL: https://ml.md/lc183059
Gönderme Tarihi: 16.May.2025
16 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
5 su bardağı su
Bir tutam tuz
1 adet ince kıyılmış soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
4-5 dal ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
Pulbiber
Buğday ve nohutu akşamdan ıslatın.
Üzerlerine çıkacak kadar su ekleyip ayrı ayrı yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Suyunu süzüp bir kenara alın. Derin bir kasede un, yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın.
Haşlanan buğday ve nohutla birlikte çırpılmış malzemeyi bir tencereye alın.
Su ve tuzunu ilave edin.
Kaynayıncaya kadar tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın.
Diğer tarafta soğanı tereyağında pembeleşene kadar kavurun.
Maydanozu ilave edip çorbanın içine boşaltın ve karıştırın.
Üzeri için tereyağını kızdırıp pulbiberi yakın.
Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc182668
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2025
90 defa indirildi / yazdırıldı
Gendime (Aşurelik buğday)
Yoğurt
Un
Kıyma
Soğan
Aş otu
Tereyağı
Ayran aşı çorbası için önce gendime iyice pişirilir. Başka bir kapta biraz un katılarak hazırlanan yoğurt gendime ile karıştırılıp ateşe koyulur. Ayran aşı çorbasının püf noktası burasıdır.
Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Erzurum bölgesinde yetişen Aş otu ilave edilir.
Bir baş soğan başka bir tavada tereyağı ile pembeleşinceye kadar kızartılarak çorbanın üzerine dökülür ve sıcak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc172122
Gönderme Tarihi: 18.May.2023
290 defa indirildi / yazdırıldı
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
80 g nohut
140 g aşurelik buğday
400 g süzme yoğurt
500 ml su, soğuk
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
120 ml zeytinyağı
3-4 sap taze nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
Nohudu bir gece önceden oda sıcaklığındaki suyla ıslatın.
Islattığınız nohutları süzdürüp suyunu atın. Yeni su koyup orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzdürüp üzerine buz atın ve ovuşturarak zarlarını, dış kabuklarını çıkartıp ayıklayın.
Buğdayları iyice yıkayıp bir tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Yumuşayıp hafifçe patlayıncaya kadar haşlayıp soğutun.
Yoğurt ve soğuk suyu bir miktar tuz ekleyerek çırpın. (Damak tadınıza göre tuzu ve yoğurdun yoğunluğunu ayarlayın.)
Nohut ve buğdayları ayrana ekleyip karıştırın.
Buzdolabında en az 2 saat soğuttuktan sonra kâselere pay edin.Zeytinyağında hafif çevirdiğiniz taze ve kuru naneyle hazırladığınız sosu üzerine gezdirerek servis edin.
Not: Sumak, yarpuz otu, reyhan, pul biber serperek de servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc78698
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2012
1,720 defa indirildi / yazdırıldı
4 Yemek Kaşığı margarin
2 Su Bardağı yoğurt
2 Çorba Kaşığı un
1 Su Bardağı aşurelik buğday
1 Tatlı Kaşığı tuz
Nane
Bir gece önceden ıslattığımız buğdayı düdüklü tencerede pişirelim. Piştikten sonra un ve yoğurdu karıştırıp buğdaya karıştıralım. Tavada margarin ve naneyi kavurup çorbamızla servis yapalım.