|
Ayran Aşı (Van) |
|
ceviz
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc121838
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2016
943 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ömür Akkor
Ekşi yoğurt yahut kurut, yeşilliklerle ayran kıvamında açılıyor. Soğuk yahut sıcak servis ediliyor. Özellikle ıspanak ve kişniş tercih ediliyor.
|
Ayran Aşı (Van) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc39689
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2009
10,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
Van Valiliği
Yoğurt bir tencerede çırpılır, bir yumurta ile bir kaşık un ilave edilir, fazla sulu olmamak kaydıyla bir miktar su katılır, koyu kıvamda bir ayran hazırlanarak ocağa bırakılır, sürekli karıştırılarak kaynatılır. Önceden pişirilmiş den (döğme), ince doğranmış evelik kaynayan ayranın içine dökülür, evelikler pişinceye kadar kaynatılır ocaktan indirilir, isteğe göre küçük doğranmış kabak da katılarak pişirilebilir. Servis yapıldığında üstüne ince kıyılmış kişniş dökülür, kişniş güzel bir tat ve koku verir.
ML® Naneli Ayran (görsel)
Fotoğraf "Cumartesi" tarafından gönderildi. 16.02.2021
|
|