|
|
Ayran Çorbası (Ardahan) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc25766
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2008
2,903 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ardahan Valiliği
½ Kg. Un
1 yumurta
250 gr. Süzme yoğurt
Tuz
Nane
Kırmızı biber
2 yemek kaşığı tereyağı
Su
Un, yumurta, tuz suyla kulak memesinden daha sert yoğrulur, yufkalar açılır, eriştelik doğranır, bir taraftan tencereye 3 lt. su konur, tuz ilave edilerek kaynatılır. İçine erişteler atılarak pişirilir, diğer taraftan süzme yoğurt suyla açılarak ( yemeğin suyu fazlaysa bu sudan da alınıp kullanılabilir) kalınca bir ayran haline getirilir. Pişen yemeğe katılır, diğer taraftan tereyağı bir tavada eritilir, içine nane ve kırmızı biber katılır, ayran aşının üzerine dökülür, sıcak servis yapılır.
|
Ayran Aşı (Ardahan) |
|
uzun hatice
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc131138
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2018
1,887 defa indirildi / yazdırıldı
|
Serhat Kalkınma Ajansı
1 su bardağı buğday(yarma)
1 su bardağı nohut
4 su bardağı süzme yoğurt
Tuz
Su
Nane yaprakları
Çorba için gerekli olan Buğday ve nohudu ayrı ayrı bir gün önceden ıslatıyoruz. Yapacağınız günün akşamından yapabilirsiniz bu işlemi. Sularını süzerek, ayrı tencerelere alalım, üstlerini geçecek kadar su ile haşlayalım. Haşlanmış bakliyatları tencereye alarak, üzerlerini kapatacak kadar kaynar su ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Yoğurda tuz ilave edip, tencerede kaynamakta olan bakliyatın suyundan kepçe ile alıp ısıtın. Ilıştırdığımız yoğurdu kesilmemesi için yavaşça tencereye ekleyin, bir yandan hızlıca karıştırın.
Kaynamaya işlemi başlayınca altını kapatıp soğutmaya bırakın. Tam soğuk olmasını istiyorsanız oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup soğutabilirsiniz. Arzu ederseniz Nane yapraklarını kullanarak süslemede yapabilirsiniz.
|
|
Ayran Çorbası (Ardahan) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|