|
Ayran Çorbası (Kırşehir) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc116469
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2016
1,344 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1 çay bardağı yarma (aşurelik buğday)
1 kahve fincanı yeşil mercimek
1 bardak nohut
500 gr süzme yoğurt
1 yumurta
2 kaşık tereyağı
Kırmızı biber
Nane
Tuz
Süzmeyi 6 su bardağı su ile sulandırıyoruz. 1 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta katarak iyice çırpıyoruz. Akşamdan ıslattığımız yarma, nohut ve yeşil mercimeği de karıştırıyoruz. Ocağın üstüne koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. (Tahta kaşık ile aynı yöne çevrilerek) Kaynamaya başlayınca karıştırma işlemi bırakılır. Yarım saat piştikten sonra tereyağını eritip, nane ve pul biberle karıştırıp, çorbanın üzerine dökülür.
|
Yoğurt Çorbası (Kırşehir) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170913
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2023
156 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.turansam.org
1 çay bardağı yarma (aşurelik buğday)
1 fincan (kahve) yeşil mercimek
1 fincan nohut
500 gr, süzme yoğurt
1 yumurta
2 kaşık tereyağı
Kırmızı biber
Nane
Tuz
Haşlanmış, yarışa, nohut, yeşil mercimek, süzme yoğurtla iyice karıştırılır.
1-2 kaşık un, 1 yumurta ve su ilave edilerek ayran kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırılır.
Daha sonra ateşte aynı yöne doğru kaynayıncaya kadar karıştırılır.
Kaynayınca ara sıra karıştırılarak bir süre pişirilir.
Ateşten indirilip yağ nane arzuya göre salça ile sos yapılıp çorbanın üstüne dökülerek servis yapılır.
|
|