Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aksaray Yemekleri > Ayran Çorbası (Kırşehir) (2 adet - 24,484 defa bakıldı)

Ayran Çorbası (Kırşehir)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ayran Çorbası (Kırşehir)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc116469
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2016
1,344 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

1 çay bardağı yarma (aşurelik buğday)
1 kahve fincanı yeşil mercimek
1 bardak nohut
500 gr süzme yoğurt
1 yumurta
2 kaşık tereyağı
Kırmızı biber
Nane
Tuz

Süzmeyi 6 su bardağı su ile sulandırıyoruz. 1 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta katarak iyice çırpıyoruz. Akşamdan ıslattığımız yarma, nohut ve yeşil mercimeği de karıştırıyoruz. Ocağın üstüne koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. (Tahta kaşık ile aynı yöne çevrilerek) Kaynamaya başlayınca karıştırma işlemi bırakılır. Yarım saat piştikten sonra tereyağını eritip, nane ve pul biberle karıştırıp, çorbanın üzerine dökülür.



Yoğurt Çorbası (Kırşehir)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170913
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2023
156 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.turansam.org

1 çay bardağı yarma (aşurelik buğday)
1 fincan (kahve) yeşil mercimek
1 fincan nohut
500 gr, süzme yoğurt
1 yumurta
2 kaşık tereyağı
Kırmızı biber
Nane
Tuz

Haşlanmış, yarışa, nohut, yeşil mercimek, süzme yoğurtla iyice karıştırılır.
1-2 kaşık un, 1 yumurta ve su ilave edilerek ayran kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırılır.
Daha sonra ateşte aynı yöne doğru kaynayıncaya kadar karıştırılır.
Kaynayınca ara sıra karıştırılarak bir süre pişirilir.
Ateşten indirilip yağ nane arzuya göre salça ile sos yapılıp çorbanın üstüne dökülerek servis yapılır.






Ayran Çorbası (Kırşehir) Tarifleri Aksaray Yemekleri



(2 adet Ayran Çorbası (Kırşehir) 24,484 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort