|
|
Ayran |
 |
lezzetler
Super MOD

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc9006
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
2,721 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı su
4-5 yemek kaşığı yoğurt
İstenildiği kadar tuz
Bahsi geçen malzemeler bir kapta bir araya getirilip uygun bir cisimle iyice kaynaşıncaya kadar karıştırılır. Buzdolabında soğutulur ve servis yapılır.
ML® Naneli Ayran için tıklayın
ML® Naneli Ayran (görsel)

|
Ayran |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172704
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2023
280 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
750 gram yoğurt
600 ml su, soğuk
1½ tatlı kaşığı tuz
Yoğurdu derin bir kaba koyun.
Çatal veya el mikseri yardımıyla çırpın.
Azar azar suyu ve tuzu ekleyerek karıştırın.
Soğuk servis edin.
Not: Ayran, Türkiye’de en sevilen içeceklerin başında gelir. Soğuk bir tuzlu ayran kadar insanın hararetini gideren içecek azdır. Kebapların, lahmacunun, köftenin en büyük eşlikçisi ayrandır. Damağı rahatlatan ve serinleten yapısıyla acılı yiyeceklerin yanına bire birdir. Çalkalanarak köpürtülmüş yayık ayranı bol köpüğü ile çok sevilir. Klasik olarak ayran sadece yoğurt, su ve tuz ile yapılsa da, günümüzde fesleğen, nane gibi taze otlarla daha da ferahlatıcı bir tat elde etmek yaygınlaşmaya başlamıştır.

|
Ayran |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185675
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2025
30 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı maden suyu
1 bardak soğuk su
1 çay kaşığı tuz
İlk olarak uygun bir kap içerisine yoğurdumuzu alalım. Eğer varsa ev yoğurdu yoksa hazır yoğurt kullanabilirsiniz. Ardından üzerine su hariç diğer malzemelerimizi ekleyelim. Blender ile homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım. Tuzunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Suyu ekleyerek blender ile karıştırmaya devam edelim. Eğer ayranınızın daha koyu ve akışkan olmasını istiyorsanız soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz üzerine bir tutam kuru nane serpebilirsiniz ya da taze nane eşliğinde servis edebilirsiniz. Ben bu ölçülerle 4 bardak ayran elde ettim. Siz oranları kişi sayınıza göre arttırarak ayarlayabilirsiniz.

|
Ayran |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185588
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2025
21 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayran, Türkler’in geleneksel içeceğidir. Hatta "Osmanlı yayla içeceği" olarak da bilinir.
Düşük tansiyona iyi gelmesi, susuzluğu gidermesi nedeniyle son derece makbul bir içecek olduğunu belirtelim.
İhtiyacınız olan şey, biraz yoğurt ve su.
Mesela 2 su bardağı yoğurt ve 2 su bardağı soğuk suyu, tuzla birlikte iyice çırptığınızda, ayranınız hazır olacaktır.
Eğer ayranı mikserle çırparsanız, daha da köpüklü olmasını sağlayabilirsiniz.
Not: En iyi ayran, süzme yoğurtla yapılanıdır.
|
|