Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

AYRANLI ÇORBA (Elazığ)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ayranlı Çorba (Elazığ)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163166
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2022
173 defa indirildi / yazdırıldı




Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği

Döğme
Ayran
Un
Taze nane
Nohut

Akşamdan nohut suya konulur. Sabah önce nohut kaynatılır daha sonra içine döğmeler atılıp pişirilir. Ayrana iki kaşık un atılıp iyice çırpılır. Daha sonra bu karışım nohut ve döğme içine atılır 45 dakika boyunca karıştırılır. Kaynayınca içine taze nane


Ayran Çorbası (Elazığ)

ahmet abi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.07.2015
Mesajlar: 70
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc110301
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2015
3,136 defa indirildi / yazdırıldı




TKDK Elazığ İl Kordinatörlüğü

Ayran çorbası endüstriyel anlamda üretimi olmayan evlerde ilimize özgün tarifiyle yapılan bir çorbadır.
Kullanılan malzemeler dövme buğday, süzme yoğurt, yumurta, zeytinyağı, nane, kekik kullanılmaktadır damak tadına göre pul biber ile sarımsakta katılabilir. Özellikle yaz aylarında soğuk olarak bölgemizde sıkça tüketilmektedir. Ekipman olarak çorba kazanı ve karıştırıcı mikser kullanılabilir.

Buğdayı yıkayıp düdüklü bir tencereye koyun, üzerine 1,5 litre su ilave edin ve kapağını kapatıp kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.
Tencereyi buharı boşalana kadar dinlendirip kapağını açın.
Süzme yoğurdu bir kâseye boşaltın ve üzerine bir miktar pişmiş buğday suyundan ilave edip yoğurdu hafif sıvı bir kıvama getirin (ayran kıvamında olmasın).
İnceltilen yoğurda yumurtayı ilave edin ve iyice çırpın.
Hazırladığınız terbiyeyi tenceredeki buğdaya ilave edip, ocağı orta ısıda açın ve tel çırpıcıyla çırparak (çorbanın, yoğurt çorbasındaki gibi bir kıvam almaması için sürekli çırpmak gerekir) bir arada pişirin (10 dakika kadar) ve ocağı söndürün.
Çorbayı 15 dakika dinlendirin.
Daha sonra tuzunu ilave edip bir kere daha çırpın.
Ayrı bir tavada, kısık ateşte zeytinyağını ısıtın, üzerine pul biber, nane, kekik ve kuru reyhanı koyun, hafif cızlayınca çorbaya ilave edin.
Çorbayı önce soğumaya bırakın, daha sonra buzdolabına kaldırın.
İyice soğuduktan sonra, büyük bir cam kâse içinde, üzerine buz kalıpları ekleyerek servis yapılır.


AYRANLI ÇORBA (Elazığ)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc51184
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2010
6,490 defa indirildi / yazdırıldı




1 Kğ Yoğurt
1 Kase döğme,
1'er Çay Bardağı Nohut, Fasülye,
1 Kaşık Un,
1 Adet Yumurta,
Yeteri Kadar Nane,
Yarpuz
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Döğme, nohut ve fasülye ayıklanıp yıkandıktan sonra, 4 kase suda 40 dakika kadar kaynatılır.(Suyunu çekene kadar) Yoğurt 2 ölçü su ile sulandırılarak içine yumurta konularak çırpılır. Bir kaşık un ilave edilerek karıştırılır. Pişmiş olan döğme, fasulye ve nohut karışımına ayran ilave edilerek kaynayana kadar yaklaşık 25 dakika kaynatılır.






AYRANLI ÇORBA (Elazığ) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(3 adet AYRANLI ÇORBA (Elazığ) 78,977 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort