|
Ayranlı Mısır Unu Ekmeği |
|
ruhi bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2018
Mesajlar: 27 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc131382
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2018
1,103 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak ayran
2 adet yumurta
1/2 bardak tereyağı
1 bardak mısır unu
1 bardak un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
2/3 bardak şeker
1 çay kaşığı tuz
Önceden fırın175 dereceye ayarlayın. Büyük bir tavada tereyağı eritin. Ateşten alın ve şeker ilave edin. Hızla yumurta ekleyin ve iyice harmanlayın. Kabartma tozu ile ayran birleştirin ve tavada karışımı içine karıştırın. Iyi harmanlanmış ve birkaç topaklar kalmayıncaya kadar mısır unu, un ve tuz ilave edin. Hazırlanan malzemeyi tepsiye dökün.
Ekmeğimiz bir kürdan temiz çıkıncaya kadar 30 ila 40 dakika, ya kadar önceden ısıtılmış fırında pişirin.
|
Ayranlı Mısır Ekmeği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169208
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2022
338 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2,5 su bardağı mısır unu
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta
0,5 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ayran
1 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı toz şeker
Kalıp:
Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Mısır unu ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve kaşık ile karıştırın. Yumurta, sıvı yağ, ayran, tuz ve toz şekeri ayrı bir kaba alın. El çırpıcısı veya çatal ile iyice karıştırın. Mısır unu karışımını ilave edip iyice karıştırın. Hamuru kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Ekmeği fırından çıkarıp 20 dakika sonra dilimleyin. Ilık veya soğuduktan sonra arzuya göre tereyağı ile servis yapın.
|
|